У США тестують пасажирську "летючу тарілку"
Категорія
Технології
Дата публікації

У США тестують пасажирську "летючу тарілку"

У США тестують пасажирську "летючу тарілку"
Джерело:  online.ua

Американський стартап Zeva розпочав тестування літального апарату розрахованого на одного пасажира. 

Джерело: ZEVA

Літальний апарат для одного пасажира

Літальний апарат працює на електриці, ветикально злітає та сідає, а також має форму "летючої тарілки".

Стартап провів перші успішні тестування апарату. Демонстраційний апарат без екіпажу здійснив чотири польоти, загалом понад чотири хвилини контрольованого зависання, імітував маневри руління на повільній швидкості та вертикального набору висоти.

Його компактна кабіна розроблена для одного пілота, а сам апарат досить малий, щоб поміститися на стандартному автомобільному паркомісці.

Планується, що летючий автомобіль буде рухатися зі швидкістю до 257 км/год з дальністю польоту близько 80 км.

Це переломний момент для ZEVA, оскільки це є свідченням невпинної наполегливої роботи та винахідливості всієї нашої команди за останні два з половиною роки, – сказав Стівен Тіббітс, генеральний директор ZEVA.

Команда виконала понад 50 успішних прив'язаних польотів, продемонструвала літак ZEVA ZERO на авіашоу в Дубаї в листопаді та отримала грант Вашингтонського Об’єднаного центру інновацій аерокосмічних технологій.

Команда ZEVA виконала неймовірну роботу з проєктуванням і виробництвом цього літака, що було підтверджено в цьому надзвичайно плавному та успішному першому польоті, – сказав Гас Меєр, пілот-випробувач, який керував ZERO через дистанційний радіозв’язок.

ZEVA продовжить випробування і перейде до перехідних льотних випробувань цієї весни. Очікується, що запатентований дизайн буде доступний для попереднього замовлення для споживачів за депозит в 5 тис. доларів вже навесні цього року, а кінцева ціна на перші апарати оцінюється в 250 тис. доларів.

Таксі без керма та педалей

Нагадаємо, що раніше у Сполучених Штатах представили першу модель автомобіля Origin, який обладнаний повністю автоматичною системою керування.

Виробник мікроавтобусу — корпорація Cruise. Головна особливість цього проєкту — відсутність керма, педалей та інших елементів керування у салоні. Його двері виконані як розсувні стулки.

Origin може пересуватися магістралями. У кожному з пасажирських крісел є USB-порти. Також пасажири можуть користуватися інформаційним дисплеєм, який надає усі відомості про поїздку.

Таким чином, людям залишиться лише спостерігати за шляхом, а не керувати автомобілем безпосередньо.

Читайте також:

  • Маск анонсував створення в Tesla власного людиноподібного робота.

  • В США розпочали масштабне розслідування проти компанії Tesla.

  • Tesla раптово відкликала окремі моделі електрокарів через серйозну ваду.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?