У США згорів завод Коломойського — відома ймовірна причина
Категорія
Світ
Дата публікації

У США згорів завод Коломойського — відома ймовірна причина

У США згорів завод Коломойського — відома ймовірна причина
Джерело:  online.ua

Американська влада підозрює підпал у справі про пожежу на непрацюючому заводі скандального українського олігарха Ігоря Коломойського в Штатах.

Джерела: репортер-розслідувач Майкл Саллах у  Twitter, журналістка Тетяна Козирєва у  Facebook

У США згорів завод Коломойського

За словами журналістів, металургійний завод не працював останні 5 років, а згорів він ще минулого тижня.

Майклу Саллаху вдалося з'ясувати, у пожежній охороні штату підозрюють, що пожежа виникла через підпал. Окрім того, за словами репортера-розслідувача, на заводі не працювали пожежні гідранти та була відключена електрика, також не було блискавок в ту ніч.

Нещодавно журналістка Тетяна Козирєва підтвердила, що пожежа на заводі сталась минулого тижня - через два дні після того, як генеральна прокуратура штату Огайо відкрила справу про забруднення навколишнього середовища. Як стверджує представниця ЗМІ, мовиться про токсичні відходи, які знайшли на території заводу. Вона також звертає увагу на те, що відходи зливали у прилеглу річку.

"Слідчі в штаті Огайо розслідують умисний підпал на металургійному заводі, що належить українському олігарху Ігорю Коломойському, який перебуває під слідством Grand Jury за відмивання грошей", - наголосила Тетяна Козирєва.

За словами журналістки, це саме "той незручний випадок, коли спалити завод дешевше, ніж відшкодувати збитки завдані довкіллю".

Що також важливо розуміти, нещодавно Мін'юст Штатів звинуватило українського олігарха Ігоря Коломойського в розкраданні мільярдів доларів з ПриватБанку, а потім використанні величезної кількості компаній для відмивання цих грошей в США і в усьому світі.

Як уже згадувалося раніше, наразі Коломойський знаходиться під слідством федерального великого журі США за звинуваченням у відмиванні сотень мільйонів доларів у сфері нерухомості Штатів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?