У США знову заговорили про лабораторний слід COVID-19 і закликали до санкцій
Категорія
Світ
Дата публікації

У США знову заговорили про лабораторний слід COVID-19 і закликали до санкцій

У США знову заговорили про лабораторний слід COVID-19 і закликали до санкцій
Джерело:  online.ua

У політичних колах Сполучених Штатах знову на офіційному рівні пролунали заяви про лабораторний слід у пандемії коронавірусу COVID-19, а спровокували цей виток китайські експерти в Ухані.

Джерело: The Hill

За оприлюдненими даними, зі звинуваченнями виступив республіканець з комітету з закордонних справ Палати представників Майкл Маккол. У його доповіді говориться про те, як інфекція “просочилася” з Уханьського інституту вірусології.

“Ми продовжуємо досліджувати джерела пандемії COVID-19. Я вважаю, що настав час повністю виключити ринок морепродуктів як джерело спалаху”, - наголосив посадовець.

Він звернув увагу на нібито “незаперечні докази”, які вказують на саме шлях до згаданого профільного інституту.

Також у звіті політика говориться про те, як фахівці Уханьського інституту вірусології за підтримки американських вчених і фінансування, яке спільно виділяли КНР і США, проводили роботу над модифікаціями коронавірусів.

Маккол своєю чергою звернувся із закликом про санкції проти китайських вчених, які працювали у цих лабораторіях, а також проти посадовців Комуністичної партії Китаю, які чинили опір “швидкому й ефективному реагуванню на пандемію” COVID-19.

Лабораторне походження коронавірусу

Раніше подібний сценарій подій визнали ймовірним на рівні Всесвітньої організації охорони здоров’я.

“Я думаю, що люди повинні дізнатися, звідки виник цей вірус. Вони цього заслуговують. Це потрібно для того, щоб надалі ми могли запобігти повторенню пандемії. Ми вважаємо, що всі гіпотези мають бути відкритими і нам потрібно перейти до другого етапу, щоб дізнатися реальну причину походження коронавірусу”, - наголосив тоді очільник ВООЗ Тедрос Аданом Гебреісус.

Це побудило організацію ініціювати нове розслідування в Китаї, однак його фактично заблокував Пекін. МЗС КНР, своєю чергою, вимагає конкретних фактів і доказів про те, що стався витік коронавірусу з китайської лабораторії та спровокував пандемію. Зокрема, в китайському дипвідомстві згадали звіт американської розвідки про те, що не менше трьох вчених з китайського Інституту вірусології важко захворіли в листопаді 2019 року, до появи перших повідомлень про коронавірус.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?