У столиці Сомалі внаслідок вибуху замінованих авто загинуло близько 100 людей
Категорія
Світ
Дата публікації

У столиці Сомалі внаслідок вибуху замінованих авто загинуло близько 100 людей

У столиці Сомалі внаслідок вибуху замінованих авто загинуло близько 100 людей
Джерело:  online.ua

Щонайменше 100 людей загинули та 300 отримали поранення в результаті двох замінованих автомобілів, які вибухнули біля міністерства освіти в столиці Сомалі Могадішо.

Джерело: Reuters

У Сомалі теракт забрав життя близько 100 людей

Наші люди, які були вбиті... були матері з дітьми на руках, батьки із захворюваннями, студенти, яких відправили вчитися, бізнесмени, які боролися за життя своїх сімей, - сказав президент Хасан Шейх Мохамуд, який відвідав місце вибуху у неділю.

Мохамуд сказав, що кількість жертв може зрости. Він доручив уряду негайно надати медичну допомогу постраждалим, деякі з яких перебувають у важкому стані.

Поки ніхто не взяв на себе відповідальність за напад, хоча президент звинуватив ісламістське угруповання Аль-Шабаб. Аль-Шабаб зазвичай уникає брати на себе відповідальність за напади, які призводять до великої кількості жертв.

Перший із вибухів прогримів у міністерстві освіти поблизу жвавого перехрестя в Могадішо. Другий стався, коли прибули карети швидкої допомоги та люди зібралися, щоб допомогти постраждалим.

Атака сталася в тому ж місці, що й найбільший теракт у Сомалі, який забрав життя понад 500 осіб, того ж місяця 2017 року. Під час того теракту вантажівка вибухнула біля жвавого готелю на перехресті K5, уздовж якого розташовані урядові установи, ресторани та кіоски.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?