У Тайвані на президентських виборах лідирує прозахідний кандидат
Категорія
Світ
Дата публікації

У Тайвані на президентських виборах лідирує прозахідний кандидат

Лай Цінде
Джерело:  Bloomberg

Відповідно до пепередніх результатів підрахунків голосів президентських виборів на Тайвані, лідує у виборчих перегонах представник правлячої Демократичної прогресивної партії Лай Цінде. 

Що відомо про президентські вибори на Тайвані

У президентських виборах на Тайвані взяли участь діючий віцепрезидент Лай Цінде, з правлячої Демократичної прогресивної партії.

Мер міста Нью-Тайбей Хоу Юї з партії Гоміньдан, а також лідер нещодавно створеної Тайванської народної партії Ке Веньчже.

На додаток до вибору нового президента, виборці визначатимуть новий склад законодавчого органу, обираючи своїх місцевих депутатів, а також законодавців загалом. ДПП утримує більшість в однопалатному законодавчому органі відтоді, як Цай Інвень вперше здобула перемогу на президентських виборах у 2016 році, - зазначають журналісти видання.

За результатами підрахунку 99% виборчих голосів із 40,1% підтримкою лідує Лай Цінде.

В його опонента Хоу Юї 33,4% голосів.

Третє місце посідає Ке Веньчже із 26,4% голосів.

Що відомо про вплив виборів на Тайвані на ситуацію із безпекою в регіоні

Велика кількість західних експертів вважає президентські вибори на Тайвані дуже серйозними з точки зору геополітичного значення.

Місцева влада не приховує занепокоєння через те, що Китай може втрутитися у проведення волевиявлення.

Зокрема Китай напередодні голосування почав запускати повітряні кулі над островом.

11 січня США дали чіткий сигнал Китаю, що виступають проти будь-якого зовнішнього втручання чи впливу майбутні президентські і парламентські вибори на Тайвані.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?