У ТЦК звернулися до всіх військовозобов'язаних з важливим попередженням
Категорія
Україна
Дата публікації

У ТЦК звернулися до всіх військовозобов'язаних з важливим попередженням

ЗСУ, мобілізація
Джерело:  Телеграф

Як заявив спікер Полтавського ТЦК Роман Істомін, мобілізація в Україні безпосередньо може торкнутися абсолютно всіх військовозобов'язаних. Він звернув увагу на те, що кожний чоловік має бути готовим захищати Україну зі зброєю в руках.

Мобілізація може торкнутися всіх військовозобов'язаних

За словами Романа Істоміна, він не вірить, що абсолютно все населення буде повинне стати на захист нашої держави.

Проте, цілком можливо, це може стосуватися значної його частини.

Я сказав би так: кожен чоловік уже повинен зрозуміти, що йому, швидше за все, доведеться захищати Батьківщину зі зброєю в руках, – попередив Речник Полтавського ТЦК.

Хто може отримати відстрочку від мобілізації

Як уже згадувалося раніше, родичі загиблих або зниклих безвісти воїнів ЗСУ мають право на відстрочку.

За словами представників Міноборони та Комітету нацбезпеки, у чинному законодавстві немає уточнень про те, ким саме мають бути загиблі або зниклі люди, зокрема, військовими чи цивільними, щоб їхні рідні мали право на відстрочку.

Окрім того, наголошується, що чоловік може отримати відстрочку, якщо їхня дружина вагітна третьою дитиною. Адже чоловік отримує це право у випадку утримання трьох неповнолітніх дітей.

Як зазначає юристка Марина Бекало, дитина, яка ще не народилася, не може бути на утриманні батька чи матері. Однак чоловік може утримувати вагітну дружину.

Серед тих, кого можуть мобілізувати, є і ФОП. Адвокат Андрій Межрицький розповів, що мобілізація не є підставою для того, аби змінювати статус фізичної особи – підприємця, однак є певні нюанси. Зокрема, якщо мобілізований є посадовою особою ЗСУ, то закрити ФОП таки доведеться, адже особа на державній службі не має права на ще олну оплачувану діяльність.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?