У Tesla обґрунтували міграцію компанії Маска з Каліфорнії до Техасу
Категорія
Технології
Дата публікації

У Tesla обґрунтували міграцію компанії Маска з Каліфорнії до Техасу

У Tesla обґрунтували міграцію компанії Маска з Каліфорнії до Техасу
Джерело:  online.ua

Співзасновник компаній SpaceX і Tesla Ілон Маск підтвердив, що вже незабаром автомобільна “частка” його активів офіційно змінить місцерозташування - зі штату Каліфорнія до Техасу.

Джерело: CNBS

За словами американо-канадського бізнесмена, головною причиною такої масивної міграції стали нібито високі ціни на нерухомість у Каліфорнії. Це створює серйозні проблеми для робітників, яким доведеться придбати житло саме в таких агресивних умовах.

Станом на п’ятницю, 8 жовтня, головний офіс Tesla знаходиться у каліфорнійському Пало-Альто. Невдовзі його буде перенесено до міста Остін у Техасі.

Сам Маск вже переїхав до згаданого штатному торік. Там вже знаходяться потужності компанії SpaceX, але іншою причиною стали менші за каліфорнійський рівень податки.

Водночас із цим у керівництві Tesla не планують відмовлятися від розбудови заводу у Фрімонті, де обсяги виробництва буде збільшено на 50%. Це стосується також об’єктів компанії у штаті Невада, де виготовляють автомобільні акумулятори та силове устаткування для них же.

Маск уточнив, що потужності у Техасі потребуватимуть додаткового часу для виходу на максимальні робочі показники. У Шанхаї для будівництва заводу знадобилося близько 11 місяців, а повноцінний запуск потребував одного року.

Мільярдер передбачає, що приблизно такі терміни необхідні для запуску об’єкту в техаському Остіні.

Останні заяви Маска

Ілон Маск образився на адміністрацію президента США Джо Байдена. Його компанію Tesla не запросили на присвячений електрокарам захід у Білому домі.

Маск впевнений, що адміністрація Байдена нібито знаходиться “під надмірним впливом профспілок”. Мільярдер також висловив думку, що адміністрація Байдена “не дуже доброзичлива» і додав, що вона ймовірно “контролюється профспілками”.

Водночас обговорюючи іншу свою компанію SpaceX, він назвав роботу з урядом США важливою частиною ведення бізнесу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?