У Тихому океані виявили невідомих науці істот
Категорія
Світ
Дата публікації

У Тихому океані виявили невідомих науці істот

У Тихому океані виявили невідомих науці істот
Джерело:  online.ua

На дні Тихого океану науковці виявили невідомі раніше організми, які здатні у великій кількості поглинати вуглець, який у великій кількості знаходиться у атмосфері Землі та спричиняє  парниковий ефект та розвиток глобального потепління.

Джерело: Gizmodo

На дні Тихого океану живуть істоти, здатні врятувати Землю від глобального потепління

Дослідники встановили, що найбільша кількість цих істот проживає поряд з полюсами.

Ці організми, відіграють дуже важливу роль в океанічному вуглецевому циклі, оскільки вуглекислий газ з атмосфери потрапляє до океану, де може перебувати на протязі мільйонів років.

Планктон та інші морські мешканці здатні поглинати вуглець лише на поверхні океану, а потім у своїх тілах переносити його на дно.

Однак міжнародна команда науковців встановила, що на дні океану проживають дивні організми, які здатні накопичувати вуглець, що потрапляє до океану з атмосфери.

Фахівці додатково провели аналіз відкладень з різних районів океанічного дна, а також виявленої там ДНК.

З'ясувалось, що щонайменше дві тритини усіх форм життя, представлених цією ДНК, не були відомі науці.

Окрім цього науковці знайшли планктон, який також здатний поглинати вуглець.

Експерти зазначили, що океан здатний поглинути приблизно 40% вуглекислого газу, що виробляється людством.

Проведене дослідження дозволило ще раз довести те, що морська екосистема відіграє важливу роль у утилізації вуглецю. У зв'язку з цим потрібно докладати максимальної кількості зусиль для того, щоб можна було краще вивчити морських жителів.

Глобальне потепління загрожує знищенням екосистеми Антарктиди

В Антарктиді у зв'язку зі змінами клімату відбувається прискорення зростання рослин, що загрожує надзвичайно складній та чуттєвій екосистемі регіона.

Як повідомляє видання NewScientist, дослідження італійських науковців продемонструвало, що прискорення зростання рослин на території Антарктиди фіксують вперше.

Фото - twitter.com/animalculum

Вчені з Університету Інсубрії проаналізували зростання двох єдиних квіткових рослин, що зустрічаються в Антарктиці – Deschampsia antarctica та Colobanthus quitnsis, на низці ділянок острова Сігні з 2009 по 2019 рік.

Порівняння отриманих результатів із дослідженнями, проведеними за попередні 50 років, показали, що рослини не тільки щільніше покрили місцевість, а й швидше росли в міру потепління клімату.

Це несе серйозну загрозу екосистемі регіону.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?