У Тихому океані знайшли невідомий раніше кораловий риф — вражаюче відео
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

У Тихому океані знайшли невідомий раніше кораловий риф — вражаюче відео

У Тихому океані знайшли невідомий раніше кораловий риф — вражаюче відео
Джерело:  online.ua

Морські дослідники виявили "незайманий" трикілометровий кораловий риф на глибині 30 метрів біля узбережжя Таїті у Французькій Полінезії.

Джерело: ВВС

Біля Таїті знайшли новий риф

За словами підрозділу Організації Об’єднаних Націй з питань освіти, науки і культури, яка очолювала місію, це один з найбільших рифів, знайдених на такій глибині.

Доктор Джуліан Барб'єр з ЮНЕСКО сказав, що таких екосистем, "про які ми просто не знаємо", ймовірно, існує набагато більше.

Ми повинні працювати над тим, щоб нанести їх на карту та захистити, – сказав він.

Генеральний директор ЮНЕСКО Одрі Азуле сказала, що "чудове" відкриття розширило наші знання про те, "що криється під водою".

Риф був знайдений у листопаді під час водолазної експедиції на глибину, відому як "сутінкова зона" океану – частина глобальної місії картографування морського дна під назвою «Проєкт Seabed2030».

Французький підводний фотограф Алексіс Розенфельд сказав, що було "чарівно спостерігати за гігантськими красивими трояндовими коралами, які простягаються так далеко, наскільки сягає око".

Це було як витвір мистецтва, — додав він.

Коралові рифи є однією з найбільш нестійких екосистем океану – вони вразливі до забруднення, підвищення температури моря та зміни хімічного складу води, викликаних викидами вуглекислого газу, що розчиняється у воді.

Професор Мюррей Робертс, провідний морський вчений з Единбурзького університету, сказав, що відкриття показало, як багато нам ще потрібно дізнатися про океан.

Ми все ще асоціюємо корали з наймілкішими тропічними морями, але тут ми знаходимо величезну, раніше невідому систему коралових рифів. Оскільки мілководдя прогрівається швидше, ніж глибокі води, ми можемо виявити, що ці глибші рифові системи стануть притулком для коралів у майбутньому. Нам потрібно вийти на карту цих особливих місць, зрозуміти їх екологічну роль і переконатися, що ми захищаємо їх, - сказав професор.

На даний момент немає жодних доказів того, що цей риф був пошкоджений, і, за словами доктора Барб’єра, його незвичайна глибина була однією з причин, чому він залишався в такому хорошому стані.

Загалом ми знаходимо їх на менших глибинах, — сказав він, тому що водорості, які живуть у тілах коралів, потребують світла.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?