У Туреччині лісові пожежі перекинулися на готелі з туристами — Україна відреагувала
Категорія
Події
Дата публікації

У Туреччині лісові пожежі перекинулися на готелі з туристами — Україна відреагувала

У Туреччині лісові пожежі перекинулися на готелі з туристами — Україна відреагувала
Джерело:  online.ua

Влада Туреччини екстрено повідомляє, що в провінції Мугла лісові пожежі підійшли впритул до кількох готелів - у зв'язку з цим було ухвалене рішення тимчасово евакуювати туристів на пляж.

Джерело:  CNN Turk

У Туреччині лісові пожежі дісталися готелів

Згідно з останніми даними, у районі Мілас пожежа з лісових масивів дійшла до території двох 5-зіркових готелів. Наразі до боротьби з вогнем долучили шість пожежних бригад та 40 працівників лісництв, а також вертоліт.

Знадобилося декілька годин, щоб взяти під контроль вогонь і відвести його від готелів. Пожежні продовжують гасіння у лісовій зоні.

"Туристів на кілька годин вивели на місцеві пляжі в якості запобіжного заходу. Деякі власники човнів підтримали евакуацію туристів, які проживають у готелях регіону, куди важко дістатися сушею. Сильна пожежа продовжується в лісовій зоні в районі Мармариса. Вогонь намагаються загасити з повітря і суші, він наблизився до населених пунктів та готелів приблизно на відстань 100 метрів", - йдеться в повідомленні.

За словами представників місцевої влади, у зв'язку із наближення полум’я довелося евакуювати два 3-зіркові готелі та 4 вілли. Окрім того, наголошується, що деякі відпочиваючі, які зупинилися в навколишніх готелях, забрали валізи і пішли добровільно.

Згідно з останніми даними, в результаті масштабної пожежі, яка спалахнула у двох різних місцях району Манавгат у південній турецькій провінції Анталія, загинули три людини.

МЗС готується евакуювати українських туристів через пожежі в Туреччині

У МЗС України офіційно повідомили, що готуються організувати евакуацію українців, які перебувають в районі масштабних пожеж в турецькій Анталії, якщо буде така потреба. З такою заявою виступив очільник відомства Дмитро Кулеба

"Нині даних про постраждалих українців немає. Але ми вже проробляємо сценарії повернення громадян на випадок погіршення ситуації. Безпека українців за кордоном понад усе", - зазначив український дипломат.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?