У Варшаві заявили про загрозу вибухів одразу на кількох виборчих дільницях
Категорія
Світ
Дата публікації

У Варшаві заявили про загрозу вибухів одразу на кількох виборчих дільницях

Вибори у Польщі
Джерело:  online.ua

Одразу на двох виборчих дільницях у Варшаві заявили про загроху вибухів. На місце прибули вибухотехніки, людей евакуювали. 

Що відомо про загрозу вибухів на виборчих дільницях у Варшаві

За інформацією видання Onet, сигнал про замінування спрацював на столичних виборчих дільницях 425 і 426. На місце прибула команда вибухотехніків, а поліція оточила приміщення.

Сигнал про ситуацію дійшов до нас, але ми не знаємо подробиць, - зазначив керівник Центрвиборчкому Польщі Сильвестр Марціняк.

За даними видання, хтось залишив рюкзак перед будівлею, де працювала комісія.

Що відомо про інші дивні інциденти під час проведення виборів у Польщі

За інформацією речника Люблінського воєводського управління поліції Анджея Фіолека, правоохоронці регіону вимушені були переслідувати члена виборчої комісії, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

За словами речника, поліцейські отримали повідомлення про те, що водій Suzuki перебуває в стані алкогольного сп'яніння.

Поліцейські помітили транспортний засіб, але водій прискорився. За ним почалася погоня. Чоловік не зупинився, незважаючи на звукові сигнали, а потім зупинився на ділянці і вбіг у будинок.

Втікача перевірили на алкотестері, який показав, що в його організмі було 0,3 проміле алкоголю.

Правоохоронці встановили, що правопорушник був заступником голови однієї з виборчих комісій у Парчевському районі, який перебував на перерві.

Він стверджував, що "тільки що випив два пива", додав речник поліції.

Що відомо про перші результати парламентських виборів у Польщі

За попередніми результатами екзитполів, високі результати на виборах отримали одразу три партії, які виступають опонентами чинної влади.

Чинна партія влади "Право і Справедливість" (ПіС) стала формальним переможцем виборів – опитування прогнозує їй перше місце із показником у 36,8%. Утім, цього недостатньо для формування більшості.

Натомість основний очікуваний партнер ПіС – політична сила "Конфедерація", відома своїми антиукраїнськими гаслами, суттєво втратила підтримку виборців у останні тижні – екзит-пол прогнозує їй 6,2% голосів та п’яте місце.

Це означає, що, у разі підтвердження даних під час підрахунку голосів, опозиція здобуває впевнену більшість.

На другій сходинці за даними екзит-полу – Громадянства коаліція – блок правоцентристських партій навколо Громадянської платформи Дональда Туска. Їй опитування прогнозує 31,6% – значно більше, ніж прогнозували опитування до виборів.

Третє місце – у партії "Третій шлях", яка може отримати 13,0%. Четвертим іде об’єднання лівих сил "Лівиця" із 8,6%.

Три згадані партії ще під час кампанії розглядали один одного як союзників для формування коаліції, що зможе змінити владу ПіС у Польщі. Опитування прогнозує їй близько 250 мандатів у Сеймі (для більшості достатньо мати 231 голос.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?