У Великій Британії проходить похорон королеви Єлизавети II
Категорія
Світ
Дата публікації

У Великій Британії проходить похорон королеви Єлизавети II

У Великій Британії проходить похорон королеви Єлизавети II
Джерело:  online.ua

У Великій Британії відбувається похорон померлої 8 вересня на 97 році життя королеви Єлизавети II.

Джерело: Royal family

Як проходить похорон Элизавети II

Державні похорони королеви розпочалися у Вестмінстерському абатстві о 13:00 за київським часом. Перед цим віддати шану Єлизаветі II можна було у Вестмінстер-Холі протягом чотирьох днів. Сьогоднішній день оголошено у Британії державним вихідним.

На церемонії державного похорону очікують присутності близько 500 закордонних високопоставлених гостей, включаючи світових лідерів, таких як президент США Джо Байден. Присутні також члени королівської родини та британські високопосадовці. Від України на похорон прибули прем'єр-міністр Денис Шмигаль та перша леді Олена Зеленська.

На вулицях, по яких пройшла похоронна процесія, зібрались тисячі людей щоб проводити королеву в останній путь.

Двері Вестмінстер-холла, де з 15-го вересня перебувала труна з тілом королеви, зачинили для публіки о 6:30 за місцевим часом, і розпочалися останні приготування. О 10:44 похоронна процесія у супроводі військового оркестру рушила до Вестмінстерського абатства. Його дзвін на честь Єлизавети б'є 96 разів.

Лафет, на якому встановлена труна, використовувався під час похоронів королеви Вікторії, короля Георга VI та Вінстона Черчилля, першого з п'ятнадцяти прем'єр-міністрів періоду правлінння Єлизавети.

Принц Вільям та принцеса Кейт узяли на похорон старших дітей, 9-річного Джорджа та 7-річну Шарлотту.

Королева народилася в Вестмінстерському абатстві. Тут у 1947-му році вона вийшла заміж та була коронована у 1953-му, тут вона відвідувала королівські весілля та похорони. Все це, так само як і її похорон сьогодні, є частиною чергування смерті та відродження, - зазначив у власній проповіді декан Вестмінстера.

Як відомо, місце останнього спочинку Єлизавети ІІ було визначено давно: це Меморіальна каплиця Георга VI, де поховані батьки королеви та її молодша сестра Маргарет.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?