У Японії винайшли гібрид автобуса та потяга
Категорія
Технології
Дата публікації

У Японії винайшли гібрид автобуса та потяга

У Японії винайшли гібрид автобуса та потяга
Джерело:  online.ua

Дворежимний транспортний засіб (DMV) здатний пересуватися як автошляхами, так і рейками. Його вже запустили в експлуатацію.

Джерело: Reuters

У Японії схрестили автобус та потяг

У суботу модифікований гібридний транспортер почав курсувати сільськими районами в регіоні Сікоку. У префектура Токусіма кажуть, що це перша в світі комерційна експлуатація DMV.

Перший DMV відправився з терміналу в південній префектурі Токусіма в автобусному режимі близько полудня.

В автомобілі перебувало 18 пасажирів. Його вмісткість зменшена через коронавірус.

Потрапивши на станцію, він перетворився на потяг, опустивши колеса на колії. Потім він відправився в місто в східній префектурі Кочі.

DMV виглядає як мікроавтобус і їздить по дорозі на звичайних гумових шинах. Але коли він прибуває на розв'язку, сталеві колеса спускаються з дна автомобіля на залізничну колію, фактично перетворюючи його на вагон поїзда.

DMV керує невелика фірма державно-приватного партнерства Asa Coast Railway Company.

Вони сподіваються, що ці транспортні засоби зможуть залучити більше пасажирів, оскільки вони зможуть дістатися до кінцевого пункту призначення, наприклад, до місцевих магазинів або гарячих джерел, не пересідаючи з поїзда на автобус.

Цей (DMV) може дістатися до місцевих жителів (як автобус), а також доставити їх на залізницю. Особливо в сільській місцевості зі старіючим населенням, ми очікуємо, що це буде дуже хороший вид громадського транспорту, - сказав генеральний директор компанії Сігекі Міура.

Компанія планує зробити послугу головною визначною пам’яткою місцевого туризму, використовуючи нині нерентабельну залізничну лінію.

Найдовший маршрут – близько 50 кілометрів.

DMV може перевозити до 21 пасажира і рухається зі швидкістю 60 км/год на залізничних коліях і може рухатися зі швидкістю близько 100 км/год на дорогах загального користування.

Невелика кількість транспортних засобів різних кольорів, що працюють на дизельному паливі, буде курсувати вздовж частини узбережжя острова Сікоку на півдні Японії, з’єднуючи кілька невеликих міст і пропонуючи пасажирам привабливі морські краєвиди.

Міура сказав, що сподівається, що проєкт заохотить залізничних фанатів з усієї Японії до відвідування місцевості.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?