У Зеленського готують нові санкції проти "земельних махінаторів"
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського готують нові санкції проти "земельних махінаторів"

У Зеленського готують нові санкції проти "земельних махінаторів"
Джерело:  online.ua

На рівні Ради національної безпеки та оборони готують нові санкційні рішення, які вдарять по так названих “земельних махінаторах” на тлі проведення реформи у відповідній галузі.

Джерело: форум Україна 30

За словами міністра аграрної політики та продовольства Романа Лещенка, у відомстві готують санкції РНБО проти осіб, які зловживали становищем ринку землі в Україні за часів мораторію на продаж.

Водночас відомство пропонуватиме введення спеціального податку для людей, які скористалися право на безплатну приватизацію землі.

“По земельних махінаторах, по тих людях, які зловживали правом, акумулювали величезні масиви землі, через санкційний механізм РНБО, через відповідну підготовку всіх відповідних матеріалів, ми надамо дані для того, щоб до таких людей були застосовані санкції”, - наголосив Лещенко.

Він уточнив, йдеться про зупинку всіх процесів, пов’язаних з несправедливим використанням, вилученням та перепродажем землі. Українське суспільство справедливо вимагає відповідей на запитання про те, як частка людей отримала права на приватизацію, а інші не отримали.

“Ми бачимо цю філософію через режим спеціального оподаткування щодо суб'єктів, які скористались правом безоплатної приватизації”, - наголосив Лещенко.

Частину земель роздали з серйозними порушенням щодо цього процесу. наразі в українському уряді опрацьовують відповідний масив інформації, що стосується “тих посадовців і громадян, які зловживали цим правом”. Їм загрожує юридична відповідальність.

Земельна реформа в Україні

Сам президент Володимир Зеленський виступив на цьому форумі та нагадав, як політики різного рівня у різні роки маніпулювали та обходили заборону на продаж землі. Обсяги розкрадань відповідних ділянок сягнули нібито площі двох Кримів.

“Вони обіцяли, маніпулювали, навіть їли землю на трибуні Верховної Ради, лякали, що землю вагонами вивезуть за кордон, але, що найстрашніше, вони позбавили 7 млн громадян України їхнього конституційного права власності на землю”, - наголосив президент.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?