У Зеленського назвали головні вимоги МВФ щодо нового траншу
Категорія
Економіка
Дата публікації

У Зеленського назвали головні вимоги МВФ щодо нового траншу

У Зеленського назвали головні вимоги МВФ щодо нового траншу
Джерело:  online.ua

Голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев зазначив, що кадрові зміни у САП, зокрема, призначення керівника цього відомства, є одним із “структурних маяків меморандуму’ з МВФ. Він також уточнив – чи містить документ вимоги щодо підвищення ціни газу для населення.

Джерело: Інтерфакс-Україна

За словами Гетманцева, меморандум з Міжнародним валютним фондом ставить перед державою захист вразливого населення на фоні зростання енергетичної нестабільності. Чиновник констатував, що угода не містить вимог щодо підвищення вартості газу і тим самим розвіяв поширені припущення щодо того, що влада може стабілізувати економіку за рахунок зміни цінової політики у цій сфері.

Вимоги щодо захисту вразливих верств містять, зокрема, пункти щодо захисту з допомогою надання субсидій на період підвищення світових цін.

Передбачається ухвалення законопроєкту №5600, покращення адміністрування акцизів, податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) з продажу нерухомості та рентної плати.

"Згідно з меморандумом, Україна має намір закрити податкові лазівки, пов'язані з операціями з нерухомістю, і покращити оцінку бази оподаткування для податку на прибуток підприємств і рентних платежів", – зазначив нардеп.

Окрім цього, документ передбачає намір України знизити дефіцит держбюджету до 3,5% ВВП (держбюджет на 2021 рік передбачає дефіцит у 5,5%), проте це вже закладено в проєкт бюджету на 2022 рік.

Меморандум з МВФ передбачає запуск Бюро економічної безпеки

Ще одним обов’язком, який під час підписання меморандуму з МВФ взяла на себе українська сторона, є запуск Бюро економічної безпеки.

До речі, сьогодні з’явилась інформація про те, що, не зважаючи на те, що новостворене Бюро готове розпочати роботу, Кабмін поки що не виділив будівлю в Києві, де могли б розташуватися працівники закладу.

Згідно з меморандумом, Україна також зобов'язується продовжити впровадження пенсійної реформи та оприлюднити результати аудиту Фонду боротьби з COVID-19 до кінця 2021 року.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?