У Зеленського назвали головний мотив введення Суду у смартфоні
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського назвали головний мотив введення Суду у смартфоні

У Зеленського назвали головний мотив введення Суду у смартфоні
Джерело:  online.ua

Народний депутат Федір Веніславський стверджує, що ідея президентського “Суду у смартфоні”, який нещодавно підтримали на рівні Верховної Ради, спрямований на подолання корупції в галузі.

Джерело: Україна 24

За словами представника Володимира Зеленського в Конституційному суді, ідея полягає в прибиранні цілої ланки посадовців між людиною та системою.

“Суд в смартфоні” - це одна зі складових “держави в смартфоні”. У разі, коли йдеться про спрощення доступу до правосуддя, будь-яка людина, яка вважає, що її права порушуються, матиме можливість безперешкодно, відразу через смартфон, звернутися до суду”, - пояснив Веніславський.

Він звернув увагу на відсутність очікувань щодо збільшення навантаження на судові відомства в Україні. Це пов’язано з тим, що люди, які відстоюють свої права сьогодні, відстоюватимуть їх надалі — однак зручнішим шляхом.

“Ті, хто не завжди звертаються, навіть коли відчувають, що їхні права порушують, навряд чи матимуть більшу мотивацію через суд в смартфоні звертатися до суду”, - визнав нардеп “Слуги народу”.

Він вважає, що ініціатива про “Суд у смартфоні” реально допоможе в подоланні корупційних явищ. Утім, навіть у цьому питанні існують внутрішні нюанси, яких не завжди торкаються.

“Це зникнення корупційних ризиків в спілкуванні з судом, коли людина спілкується дистанційно, то мінімізується фактор особистого контакту між зацікавленою стороною і співробітником суду, мінімізуються можливості для домовленостей. Наступний крок, коли ми впровадимо цю електронну інформаційно-комунікаційну систему, — можливість моніторити, на якій підставі громадянин, який скористався системою, потім фізично з'являється в суді”, - резюмував Веніславський.

Голосування у другому читанні законопроєкту відбулося у вівторок, 27 квітня. Документ підтримали 261 нардепи.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?