У Зеленського озвучили ідею захисту України без допомоги НАТО
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського озвучили ідею захисту України без допомоги НАТО

У Зеленського озвучили ідею захисту України без допомоги НАТО
Джерело:  online.ua

Член команди українського лідера Володимира Зеленського та очільник Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба звернув увагу на те, що офіційний Київ твердо налаштована отримати членство в НАТО, а поки є інший план захисту нашої країни від РФ - це розвиток регіональних альянсів для зміцнення своєї безпеки. З такою заявою міністр виступив під час форуму "Україна 30: Міжнародна політика".

Джерело: сайт МЗС України

Команда Зеленського знає, як захистити Україну без допомоги НАТО

"Україна буде членом НАТО. Це питання часу і ціни, яку ми заплатимо. А поки ми не є членами великого альянсу, маємо оточити себе альянсами з дружніми державами", - наголосив український дипломат.

На переконання Дмитра Кулеби, з метою зміцнення своєї безпеки офіційний Київ розвинув військово-технічну співпрацю України зі США, Великою Британією та Туреччиною, а також приєднався до Програми розширених можливостей НАТО.

"Ми поки не є членами НАТО. Ми не маємо гарантій безпеки від інших держав. Низка важливих країн світу з політичних, виключно політичних причин не продає нам озброєння, яке здатне зміцнити нашу оборону. Це сувора реальність", - каже глава МЗС.

Окрім того, Дмитро Кулеба звернув увагу на те, що команда Володимира Зеленського також створює регіональні альянси, які мають допомогти в інтеграції до Євросоюзу та Альянсу.

"За останні півтора року ми створили Квадригу України та Туреччини, Асоційоване тріо України, Грузії та Молдови та Люблінський трикутник України, Польщі та Литви. Трикутник має і набагато ширший контекст - це важливий елемент активного посилення ролі України у Центральній Європі. Тут, у Центральній Європі, ми свої. І немає тут "єдиного народу" росіян, білорусів та українців. Якщо і є міф про "три братні народи" в нашій частині Європи, то це швидше міф про Леха, Чеха і Руса, який був витертий з історії", - підсумував український дипломат.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?