У Зеленського пропонують НАТО розробити новий підхід до України
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського пропонують НАТО розробити новий підхід до України

У Зеленського пропонують НАТО розробити новий підхід до України
Джерело:  online.ua

Член команди українського лідера Володимира Зеленського та заступник глави адміністрації президента Ігор Жовква повідомив, що офіційний Київ пропонує НАТО розробити новий підхід, який би дозволив визначити терміни та умови, після виконання яких можна буде розраховувати на членство в Альянсі.

Джерело: "ЄП"

Команда Зеленського хоче, щоб НАТО розробив новий підхід до України

"Україна ставить перед членами альянсу запитання, і це перекликається з ініціативою, про яку ви говорите: сядьмо разом і розробимо підхід, який дозволить визначити кінцеву точку, за якою буде те, на що Україна має повне право розраховувати. Я говорю про членство. Будь-які підходи креативні з боку і наших партнерів в НАТО вітаються", - наголосив Ігор Жовква під час форуму "Україна 30: Міжнародна політика".

Представник Офісу президента звернув увагу на те, що Україна останні 12 років старанно виконує реформи в секторі, маючи річні національні програми, які фактично повторюють ті РНП, що мали країни-кандидати, коли отримували статус ПДЧ.

"Тобто ми маємо РНП, маємо реформи, без політичної надбудови ПДЧ, на жаль. Тому наше запитання звучить наступним чином: скільки ще РНП ми маємо виконати, для того, щоб сказати, що реформи виконані", - заявив Ігор Жовква.

Також нещодавно Дмитро Кулеба нагадав про те, що офіційний Київ активно створює регіональні альянси, які мають допомогти в інтеграції до Євросоюзу та Альянсу.

"За останні півтора року ми створили Квадригу України та Туреччини, Асоційоване тріо України, Грузії та Молдови та Люблінський трикутник України, Польщі та Литви. Трикутник має і набагато ширший контекст — це важливий елемент активного посилення ролі України у Центральній Європі. Тут, у Центральній Європі, ми свої. І немає тут "єдиного народу" росіян, білорусів та українців. Якщо і є міф про "три братні народи" в нашій частині Європи, то це швидше міф про Леха, Чеха і Руса, який був витертий з історії", — наголосив глава МЗС України.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?