У Зеленського розкрили загальні риси зовнішньої агресії Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського розкрили загальні риси зовнішньої агресії Росії

У Зеленського розкрили загальні риси зовнішньої агресії Росії
Джерело:  online.ua

Російська зовнішня агресія, спрямована проти сусідів і нібито “дружніх” держав, має безліч спільних рис, наголосив український міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Джерело: Facebook

За словами топ-дипломата, у Кремлі щоразу користуються одним і тим самим сценарієм для вторгнення в інші країни. Прикладом для цього можуть стати події в Україні та Грузії.

Аналогічні висновки зробили в українській делегації топ-посадовців після візиту до лінії розмежування з так званою Абхазією напередодні Батумського саміту.

“Вкотре переконуєшся, що дії Росії скрізь є однаковими. Неформальна підтримка за принципом “нас там нєт”, намагання ввести своїх миротворців - в грузинському випадку це вдалося. Потім починається паспортизація, русифікація і бордеризація: зміцнення кордонів між окупованими територіями та Грузією. Все це ми добре знаємо на нашому прикладі”, - пояснив Кулеба.

Він наголосив, що в російського агресора “працює одна і та схема”, тож для протистояння такій зовнішній політиці, яка супроводжується регулярним застосуванням зброї, необхідно разом.

Російська агресія в Грузії

У російському уряді у вересні 2008 року визнали незалежність Абхазії. Згодом там розмістили військові бази - за домовленостями між невизнаним угрупованням і Москвою, об’єкти існуватимуть 49 років.

Визнання абхазької незалежності сталося після військового конфлікту Росії та Грузії у серпні 2008 року, коли президентами були відповідно Дмитро Медвєдєв та Міхеїл Саакашвілі.

Тоді російська влада поширювала свої паспорти на території так званої Південної Осетії, яку Грузія не контролювала. Пізніше Кремль звинуватив грузинську сторону в обстрілах та оголосив про загрозу власним військовослужбовцям у регіоні - почалася фактично повноцінна російсько-грузинська війна.

У Москві цю операцію називали примушенням офіційного Тбілісі до миру.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?