У Зеленського спростували існування сепаратизму в Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського спростували існування сепаратизму в Україні

У Зеленського спростували існування сепаратизму в Україні
Джерело:  online.ua

Віцепрем’єр-міністр Олексій Резніков заявив про наявність в Україні так званої регіональної ідентичності, однак цей фактор не несе загрози сепаратизму.

Джерело: телеканал “Дом”

За словами політика, відповідального за питання реінтеграції тимчасово окупованих територій, українці володіють розвиненою ідентичність регіонального рівня.

“В нашій країні не існує сепаратизму як такого — самостійного, доморощеного. У нас існує контрабанда ідеології через кордон з північною державою, яку вона укручує в голови людей, здійснює інформаційні атаки, веде пропаганду, яка захльостує серця й уми людей — це елемент гібридної війни… Сепаратизму, як такого, у нас немає і бути не може”, - стверджує він.

Резніков наголосив, це — особливості українського суспільства.

“Ось мені доповідають результати соцопитувань, а ми ж займаємося, зокрема, і тимчасово окупованими територіями, і мені кажуть: "Донецький та Луганський регіони характеризуються високорозвиненою регіональною ідентичністю" — ніби якась страшилка. Я кажу: "А що тут такого? Так, це нормально. І Черкащина має регіональну ідентичність, і Одещина, і Миколаївщина, і Херсонщина…”, - розповів політик.

Він згадав історію походження своєї родини — пращури з Полтави, Луганська, Києва, Дніпра, Херсона, а також власне походження зі Львова.

“І ось — хто я? В мені вся карта України представлена…Тому регіональна ідентичність точно є. Її не потрібно боятися. Але це не сепаратизм”, - наголосив віцепрем’єр.

Звідки походить тема сепаратизму в Україні

Наприкінці зими та на початку весни 2014 року російський режим розпочав збройне вторгнення — спочатку у Крим, а пізніше на Донбас. З цього періоду кремлівська пропаганда взяла надзвичайно агресивний курс на поширення антиукраїнських ідей перш за все серед громадян нашої держави.

Ідея сепаратизму полягає в антиконституційному “відділенні” регіонів з, ймовірно, подальшим приєднанням до інших країн — у цьому контексті перш за все до Росії. Утім, звертаючи увагу на факт російського вторгнення, йдеться про насильницьке захоплення нібито під виглядом “відокремлення”.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?