УАФ затвердила "Слава Україні!" як офіційне футбольне гасло
Категорія
Спорт
Дата публікації

УАФ затвердила "Слава Україні!" як офіційне футбольне гасло

УАФ затвердила "Слава Україні!" як офіційне футбольне гасло
Джерело:  online.ua

Українська асоціація футболу ухвалила рішення щодо доповнення переліку офіційних футбольних символів держави, до яких з п’ятниці, 11 червня, належить гасло “Слава Україні - Героям слава”.

Джерело: голова УАФ Андрій Павелко

За його словами, представники Виконкому організації ухвалили таке рішення одноголосно.

“Щойно Виконком УАФ одноголосно — 45 членів "за" — підтримав мою пропозицію і затвердив футбольні символи України. Відтепер, разом з малим гербом УАФ у вигляді Тризубу з написом "Ukraine", на всіх офіційних заходах УАФ, заходах за участю представників УАФ на міжнародній арені і в матчах національних збірних зможе використовуватися великий герб — карта України з Тризубом в центрі.

Також Виконком затвердив офіційний футбольний статус гасел “Слава Україні!” і “Героям слава!”, які вже багато років є привітанням для мільйонів наших вболівальників в рідній країні, і по всьому світу”, - пояснив він.

Павелко додав, відповідні символи наразі мають бути присутніми на всіх матчах за участі національної збірної.

“Унікальний національний футбольний код, який містять в собі ці атрибути, об’єднав усіх українців, з різних регіонів України і наших земляків з різних країн і континентів. Ми зобов’язані і маємо за честь оберігати його і наповнювати новою силою єднання! Вітаю всю футбольну Україну з цим історичним рішенням!” - резюмував керівник УАФ.

Символи збірної України

Нещодавно оновлена форма національної збірної з футболу отримала на футболці вітання “Слава Україні - Героям слава”. Це затвердили на рівні УЄФА, однак оновленню обурилися в Росії. Москва звинуватила український футбол у просуванні політичних гасел, хоча сама скористалася політичними інструментами для оскарження змін.

Пізніше УЄФА зобов’язала українську сторону позбутися фрази “Героям слава” на формі, а керівництво УАФ спрямувало до Риму для відповідних переговорів прямо напередодні Євро-2020.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?