УЄФА зобов'язала Україну частково змінити форму збірної
Категорія
Спорт
Дата публікації

УЄФА зобов'язала Україну частково змінити форму збірної

УЄФА зобов'язала Україну частково змінити форму збірної
Джерело:  online.ua

Представники УЄФА виступили з рішенням щодо суперечки навколо оновленої форми для футбольної збірної України, якою перш за все обурилися у Москві.

Джерело: Agency France Press

За оприлюдненими даними, рішення ухвалили у четвер, 10 червня. Згідно з ним, частину національного гасла - “Героям слава!” - назвали політичним, тож його згадка на футбольній формі неприпустима.

“Після глибокого аналізу було встановлено, що цей лозунг, який скандували під час повстання на Майдані 2014 року, однозначно має політичний характер, тож має бути відкликаний з матчів УЄФА”, - наголосило агентство з посиланням на вердикт організації.

Скандал з новою формою

Обурення поширює вже кілька днів після презентації нової футболки російська сторона. Лунають відповідні заяви на спортивному та навіть політичному рівні, хоча українській стороні ставлять у провину саме притягнення нібито політики.

“Ми віримо, що силует України додасть сил гравцям, адже вони битимуться за всю Україну. А вся Україна, від Севастополя і Сімферополя до Києва, від Донецька і Луганська до Ужгорода підтримуватиме їх у кожному матчі. Це надзвичайно важливо і для футболістів, які дуже хвилюються і мріють виступити якнайкраще на Євро-2020, і для мільйонів наших вболівальників, які вірять у команду Андрія Шевченка”, — пояснив голова УАФ Андрій Павелко на презентації.

Своєю чергою в РФ на рівні Держдуми прямо висловили сподівання на заборону відповідної форми.

“Це висловлення якоїсь політичної позиції, яка відрізняється від позиції нашої країни. Конфлікт закладено, використовуючи форму. Більш того, наші команди можуть зустрітися. Навіщо виступати на Євро, якщо ти їдеш висловлювати свою політичну позицію?” - бідкалися російські депутати.

Реакція УЄФА на форму

Спочатку європейська асоціація осадила саме росіян-скандалістів та резюмувала, що форму виконано за всіма правилами.

“Футболка національної збірної України (і всіх інших команд) на Євро-2020 затверджена УЄФА відповідно до застосованими правилами стосовно екіпірування”, - додали там.

Утім, рішення все ж таки уточнили згодом.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?