УАФ проведе невідкладні переговори з УЄФА через нову форму збірної
Категорія
Спорт
Дата публікації

УАФ проведе невідкладні переговори з УЄФА через нову форму збірної

УАФ проведе невідкладні переговори з УЄФА через нову форму збірної
Джерело:  online.ua

Представники керівництва Української асоціації футболу проведуть невідкладні переговори з УЄФА з приводу резонансного оновлення форми футбольної збірної.

Джерело: голова організації Андрій Павелко

За його словами, напередодні українська сторона отримала офіційний лист від УЄФА з приводу рішення про форму.

“Зранку, я терміново вилетів у Рим, де перебуваю зараз і де тривають наші перемовини з представниками УЄФА. У своєму листі УЄФА підтверджує, що дизайн нашої форми був попередньо погоджений до кожної літери і з гаслом “Героям слава!” - додав Павелко.

Він звернув увагу на традиційний статус цього вітання серед вболівальників на будь-якому стадіоні на кожному з матчів збірної. Водночас це офіційне вітання, яке затвердили на кількох напрямках у державній галузі.

“Кілька днів тому це підтвердив і офіційний коментар європейського футбольного союзу щодо нового дизайну форми нашої збірної. УАФ завжди поважала міжнародні спортивні принципи і слідувала правилам, якими у своїй роботі керуються найвищі футбольні органи. Так було й цього разу, і буде надалі. Триматиму вас в курсі перебігу переговорів”, - нагадав голова УАФ.

Нова форма збірної

Оновлення зовнішнього вигляду спортивний костюм футболістів національної команди відбулося напередодні перших матчів Євро-2020. Наразі на футболці наявні контури державного кордону разом з окупованим Кримом, Донецьком і Луганськом.

Скандал був відверто спровокований російською стороною. Перш за все росіяни звинуватили Україну в політизованості нової форми, оскільки на неї нанесли вітання “Слава Україні - Героям слава”, яке попри державний статус нібито є висловленням політичної позиції.

Також було звернуто увагу на державні кордони з Кримом, оскільки в РФ за так зване “відчуження” півострова від держави-окупанта порушнику загрожує кримінальна відповідальність - носити форму в РФ з цієї причини неможливо.

Керівництво УЄФА ухвалило рішення щодо необхідності прибрати частку “Героям слава” з написів на футболці, однак інші деталі можуть залишатися без змін.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?