УЄФА ухвалила нове суперечливе рішення щодо клубів-засновників Суперліги
Категорія
Спорт
Дата публікації

УЄФА ухвалила нове суперечливе рішення щодо клубів-засновників Суперліги

УЄФА ухвалила нове суперечливе рішення щодо клубів-засновників Суперліги
Джерело:  online.ua

Попри конфлікту ситуацію керівництво УЄФА ухвалило рішення щодо відсутності покарання для топових футбольних клубів Європи, які заснували 2021 року новий турнір - Суперлігу.

Джерело: Deutsche Welle

За оприлюдненими даними, спілка анулювала дисциплінарне провадження проти трьох команд - іспанських “Реала” з “Барселоною” та італійського “Ювентусу”. Саме вони стали центральними засновниками нового турніру-конкурента.

Напередодні суддя комерційного суду Мадриду Мануель Руїс де Лара виступив з повноцінним ультиматумом на адресу УЄФА, яка погрожувала санкціями за заснування Суперліги. Якщо організація не відмовиться від такої позиції, суд передасть справу про невиконання судового рішення до прокуратури.

Уточнюється, що суддя мав сумніви щодо того, наскільки дії УЄФА відповідають закону та підозрював - вони створюють загрозу для принципу вільної конкуренції.

Попри відкликання судового процесу УЄФА продовжує дотримуватися позиції проти створення суперліги та допускає ініціацію нових юридичних кроків.

Суперліга та УЄФА

Ініціаторами нового клубного чемпіонату в Європі виступили 12 команд:

  • англійські Манчестер Сіті, Челсі, Ліверпуль, Манчестер Юнайтед, Арсенал, Тоттенхем;

  • італійські Ювентус, Інтер, Мілан;

  • іспанські Реал Мадрид, Барселона, Реал Мадрид.

До них повинні були приєднатися ще 8 команд (3 постійні та 5 запрошених).

Передбачалося, що новий турнір фактично стане протестом на тлі реформи клубних єврокубків, які влаштувала УЄФА. Низка топових команд висловила незгоду з кардинальними змінами, які чекають за кілька років на Лігу чемпіонів і Лігу Європи.

Утім, після погроз щодо виключення з єврокубків футболістів, які беруть участь у матчах Суперліги, всі англійські команди відмовилися від нового турніру.

У травні стало відомо про зупинку офіційного судового процесу, пов’язаного із суперечкою між засновниками Суперліги та керівництва УЄФА, що бажала зберегти свою монополію над футболом на континенті.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?