УЄФА ухвалила рішення щодо України та РФ на чемпіонаті Європи з футзалу
Категорія
Спорт
Дата публікації

УЄФА ухвалила рішення щодо України та РФ на чемпіонаті Європи з футзалу

УЄФА ухвалила рішення щодо України та РФ на чемпіонаті Європи з футзалу
Джерело:  online.ua

19 жовтня офіційно стало відомо, що збірні Росії та України потрапили в одну групу під час жеребкування чемпіонату Європи з міні-футболу, однак керівництво УЄФА одразу ухвалило рішення перевести росіян в інший квартет.

Джерело: Depo.Сектор

УЄФА не дозволила Україні грати з РФ під час чемпіонату Європи з футзалу

Керівництво організації зразу ж вирішило розвести ці команди по різних групах. Головна причина - війна Росії з Україною на Донбасі.

Згідно з останніми даними, під час турніру Росія зіграє в групі С зі збірними Польщі, Словаччини та Хорватії. Українці в групі А. Їхніми суперниками будуть Нідерланди, Сербія або Білорусь і Португалія.

Також відомо, що українська збірна 19 січня 2022 року зіграє в матчі-відкриття проти Нідерландів, 23 січня битиметься з Сербією або Білоруссю, а завершать груповий етап 28 січня проти португальців.

Що потрібно знати про виступи збірної України з футзалу

На п'яти останніх фінальних турнірах (Євро-2010 в Угорщині, Євро-2012 в Хорватії, Євро-2014 в Бельгії, Євро-2016 в Сербії і Євро-2018 в Словенії) українська команда незмінно припиняла боротьбу за медалі саме на стадії 1/4 фіналу.

"Підопічні Олександра Косенка в рамках підготовки до фінальної частини Євро-2022 провели у вересні спаринги з командою Румунії, поступившись супернику в першій зустрічі (1:2) і розгромивши в другій (4:0)", - йдеться в повідомленні.

Що відомо про чемпіонат світу 2022 року

Передбачається, що основні матчі світового футбольного турніру почнуться 21 листопада 2022 року. Вони триватимуть до 18 грудня.

Наразі поки що триває кваліфікаційний етап, в якому бере участь національна збірна України.
Українська команда знаходиться у групі D, її суперниками стали Франція, Казахстан, Фінляндія, Боснія та Герцеговина. наразі лідером дивізіону стали французи, які заволоділи 12 балами.

Друге місце посідає українська збірна з 9 балами. Далі йдуть Боснія та Герцеговина з 8 балами, Фінляндія з 7 балами, а також Казахстан з 3 балами.

Ситуація залишається напруженою, оскільки зовсім поряд з Україною йдуть її останні суперники, але не всі матчі ще зіграно.

Останнім матчем для української збірної стала гра проти Боснії та Герцеговини у вівторок, 12 жовтня. Вона завершилася з нейтральним рахунком 1:1.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?