Угорщина більше не є демократичною країною — Європарламент
Категорія
Політика
Дата публікації

Угорщина більше не є демократичною країною — Європарламент

Угорщина більше не є демократичною країною — Європарламент
Джерело:  online.ua

15 вересня більшість депутатів Європейського парламенту публічно розкритикувала спроби уряду Віктора Орбана підірвати засади демократії в Угорщині.

Джерело: сайт  ЄП

ЄС більше не вважає Угорщину демократичною країною

Офіційний Брюссель офіційно підтвердив, що засуджує "навмисні та систематичні зусилля уряду Угорщини" з підриву європейських цінностей і вимагає результатів у процесі за статтей 7 Договору про ЄС.

Ба більше, європейські політики визнають, що відсутність рішучих дій блоку сприяла виникненню "гібридного режиму виборчої автократії", тобто конституційної системи, в якій відбуваються вибори, але відсутня повага до демократичних норм і стандартів.

 Варто звернути увагу на те, що цей звіт європарламентарі ухвалили 433 голосами "за". 123 виступили "проти" та 28 утрималися.

Висновки цього звіту є чіткими та безповоротними: Угорщина не є демократією. Парламенту було як ніколи актуально прийняти таку позицію, враховуючи тривожні темпи, з якими верховенство права відступає в Угорщині, - виступила з коментарем з цього приводу Гвендолін Дельбос-Корфілд, доповідачка Європарламенту щодо ситуації в Угорщині.

В Угорщини можуть виникнути проблеми з фінансування з бюджету ЄС

Окрім того, наголошується, що представники Європарламенту закликали Єврокомісію повною мірою використовувати всі наявні в її розпорядженні інструменти і, зокрема, обмежувати фінансування Угорщини з бюджету ЄС.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?