Угорщина підтвердила блокування спільної заяви ЄС про ордер на арешт Путіна
Категорія
Світ
Дата публікації

Угорщина підтвердила блокування спільної заяви ЄС про ордер на арешт Путіна

Угорщина підтвердила блокування спільної заяви ЄС про ордер на арешт Путіна
Джерело:  online.ua

Уряд Угорщини підтвердив, що глава МЗС Петер Сійярто заблокував спільну заяву країн-членів Євросоюзу щодо виданого Міжнародним кримінальним судом у Гаазі ордеру на арешт російського диктатора Володимира Путіна.

Джерело: Index

Угорщина виступила проти резолюції Жозепа Борреля

У коментарі виданню йдеться про те, що Будапешт не накладав вето на ордер щодо арешту Путіна, а "лише виступив проти резолюції, яку Жозеп Боррель хотів видати від імені всіх країн-членів ЄС".

Міністр закордонних справ Петер Сійярто висловив протест проти цього, — йдеться у повідомленні.

Угорський уряд дотримувався позиції, що Боррель повинен був виступити із заявою лише від свого імені, а не від імені всіх країн-членів союзу.

Що відомо про блокування Угорщиною заяви ЄС щодо арешту Путіна

Через накладене Угорщиною вето, заяву від власного імені оприлюднив голова зовнішньої дипломатії ЄС Жозеп Боррель.

ЄС розглядає рішення МКС як початок процесу підзвітності та притягнення російських лідерів до відповідальності за злочини і звірства, які вони замовляють, дозволяють або вчиняють в Україні, — йдеться у заяві Борреля.

Крім того, в понеділок міністри юстиції ЄС оприлюднили власну заяву на підтримку рішення Міжнародного кримінального суду, яку Угорщина, знову-таки, не підписала.

Очікується, що ордер на арешт президента РФ фігуруватиме і у висновках засідання Європейської ради, яке відбудеться 23-24 березня.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?