Угорщина закликає Україну до переговорів з РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Угорщина закликає Україну до переговорів з РФ

Угорщина закликає Україну до переговорів з РФ
Джерело:  online.ua

Президент Угорщини Каталін Новак заявила, що нібито закликала українського лідера Володимира Зеленського розпочати переговори з Росією. 

Джерело:  Index

Чому Угорщина закликає Україну до переговорів з Росією  

Новак заявила, що засуджує розв'язану Кремлем злочинну війну проти України та розуміє президента Зеленського у його прагненні захистити власний народ від російської агресії.

Ця війна триває вже півтора року, і я не бачу жодного військового рішення, яке призвело б до стійкого миру у довгостроковій перспективі. Тому треба сідати за стіл переговорів! Цю тверду думку я висловила Зеленському як публічно, так і приватно, - підкреслила лідер Угорщини.

Новак сказала, що Угорщина рада була б бути присутньою в будь-якому процесі, який може наблизити Україну до миру. А якщо переговори відбудуться, то має намір приєднатися до них.

Молдова виступає за збільшення військової допомоги Україні 

За словами президента Молдови Маї Санду, Україні необхідно надати більше військової підтримки, бо у іншому разі Росія не зупинитись на окупації українських територій і піде далі.

Санду сподівається, що найближчим часом буде отримано додаткову підтримку, щоб Україна могла повернути свої території, і можна було побачити кінець цієї війни. Інакше, на її думку, Росія не зупиниться на Україні чи Молдові.

Країна межує з Україною і відчуває серйозну напруженість у відносинах з Росією, зокрема, через невизнане Придністров'я, де дислокуються російські війська, - зазначають журналісти CNN.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?