Угорщина не змогла реалізувати ще один план Путіна в ЄС
Категорія
Політика
Дата публікації

Угорщина не змогла реалізувати ще один план Путіна в ЄС

Віктор Орбан
Джерело:  online.ua

Команді угорського прем'єра Віктора Орбана не вдалося змусити Євросоюз зняти санкції з декількох російських олігархів.

Найбагатші російські олігархи залишилися під санкціями ЄС

Що важливо розуміти, 21 лютого постійні представники Європейського Союзу офіційно проголосували за продовження поточних санкцій проти Росії і Білорусі ще на 6 місяців.

Однак вони не підтримали спробу офіційного Будапешта виключити зі списків імена трьох російських олігархів, зокрема, Алішера Усманова, В’ячеслава Кантора та Дмитрія Мазепіна.

Такою інформацією поділився редактор "Радіо Свобода" з питань Європи Рікард Джозвяк з посиланням на своїх інсайдерів у Брюсселі.

Посли ЄС також домовилися про продовження санкцій проти понад 1900 російських і білоруських фізичних та юридичних осіб ще на 6 місяців, — йдеться в заяві журналісти.

Як вдалося дізнатися Рікарду Джозвяку, команда прокремлівського політика Віктора Орбана робила все можливе, щоб виключити зі списку російських олігархів Алішера Усманова, В’ячеслава Кантора та Дмитрія Мазепіна-молодшого, проте і цей план диктатора Путіна провалився.

У Євросоюзі схвалили 13-й пакет санкцій проти РФ

21 лютого офіційно стало відомо, що постійні представники ЄС дали згоду на схвалення 13-го пакета санкцій проти Росії.

За попередніми даними, його остаточно затвердять до другої річниці російського вторгнення в Україну — 24 лютого 2024 року.

З коментарем з цього приводу вже виступила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

Ми повинні продовжувати послаблювати військову машину Путіна. Маючи загалом 2000 імен та найменувань у списках, ми продовжуємо чинити тиск на Кремль. Ми також продовжуємо обмежувати доступ Росії до безпілотників, — заявила вона.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?