УЄФА визначив долю перерваного через теракт у Брюсселі матчу відбору Євро-2024
Категорія
Спорт
Дата публікації

УЄФА визначив долю перерваного через теракт у Брюсселі матчу відбору Євро-2024

футбол
Джерело:  УЄФА

Європейський футбольний союз (УЄФА) ухвалив рішення щодо матчу 8-го туру відбору на Євро-2024 між збірними Бельгії та Швеції, який 16 жовтня не дограли через теракт у Брюсселі.

УЄФА визначив долю перерваного через теракт у Брюсселі матчу відбору Євро-2024

Результат за підсумками першого тайму зараховано як остаточний.

Таким чином, внаслідок нічийного результату обидві команди зароблять за цей матч по одному очку. Отримані жовті картки в першому таймі гри залишаються чинним.

Королівська бельгійська футбольна асоціація і Шведська футбольна асоціація, враховуючи обставини, прямо висловили своє бажання не догравати матч. Результат цього матчу не впливає на становище команд у групі F, оскільки Бельгія вийшла на Євро-2024, а Швеція вибула з боротьби. Календар змагань не дозволяє зіграти матч під час міжнародної паузи в листопаді, коли має бути завершено груповий етап відбору, після чого відбудеться жеребкування плейоф і визначення груп Євро-2024, – йдеться у повідомленні УЄФА.

Що відомо про матч Бельгія – Швеція

Додамо, що поєдинок Бельгія – Швеція уже не мав значення з точки зору боротьби у групі F. Бельгія (17 очок) та Австрія (16 пунктів) достроково вийшли до фінального турніру Євро-2024. Швеція (7 балів), Азербайджан (4) та Естонія (1) втратили шанси фінішувати в топ-2.

Нагадаємо, під час поєдинку Бельгія – Швеція в центрі бельгійської столиці стався теракт, внаслідок якого двох фанатів збірної Швеції було застрелено, а ще одного поранено. Через це матч було завершено достроково після першого тайму.

До фінальної частини чемпіонату Європи 2024 року виходять по дві найкращі збірні з кожної групи. Володарі ще трьох путівок на континентальну першість будуть визначені в плейоф, куди потраплять 12 команд залежно від їхніх виступів у Лізі націй-2022/23.

Жеребкування фінальної частини Євро-2024 відбудеться в грудні 2023 року, а сам турнір – від 14 червня до 14 липня 2024 року прийматиме Німеччина. Збірна Німеччини, як господарка турніру, без відбору потрапила на континентальну першість.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?