Україна б'є на сполох в ОБСЄ через численні війська РФ біля кордонів
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна б'є на сполох в ОБСЄ через численні війська РФ біля кордонів

Україна б'є на сполох в ОБСЄ через численні війська РФ біля кордонів
Джерело:  online.ua

Команда очільника Кремля Володимира Путіна повинна негайно дати роз’яснення у рамках Віденського документу ОБСЄ з приводу розміщення російських збройних сил біля кордону з Україною після завершення військових навчань "Запад 2021". 

Джерело: "Укрінформ"

Україна нагадала ОБСЄ про численні війська РФ біля кордонів

"На тлі того, що 19 батальйонно-тактичних груп все ще перебувають на кордоні після закінчення військових навчань "Захід 2021", російська сторона все ще має виконати заходи щодо прозорості відповідно до Віденського документу 2011 року, як це було рекомендовано на спільному засіданні Постійної ради та Форуму безпекового співробітництва 14 квітня. Це – питання поваги до цієї Ради та поважних делегацій, а також стосується зобов’язань Росії у рамках ОБСЄ" Паралельно СММ засвідчує відчутні та систематичні обмеження оперативних можливостей на окупованих територіях", - заявив постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євгеній Цимбалюк під час засідання Постійної ради ОБСЄ 7 жовтня у Відні.

За словами представника офіційного Києва, це передбачає глушіння сигналу безпілотників, загрози безпеці, невиправдані обмеження під приводом пандемії коронавірусу та перевірки безпеки.

"Чи існує якесь інше пояснення того, що понад 90% усіх цих обмежень діяльності СММ відбуваються на окупованих територіях, особливо в прикордонних районах, як не намір Росії приховувати свою протиправну діяльність на цих територіях?", - поцікавився Цимбалюк у керівництва ОБСЄ.

Дипломат також звернув увагу на те, що цьогоріч навесні під час масового нарощування військ РФ біля кордону з Україною фіксувався стрімкий ріст кількості обстрілів з боку путінських бойовиків в ОРДЛО - це було черговим підтвердженням керованості конфлікту з боку офіційної Москви.

Також посол нагадав про рішення Кремля закрити спостережну місію ОБСЄ на пунктах пропуску "Гуково" та "Донецьк".

Читайте також:

  • В ОРДЛО обурені відпочинком дочки Пушиліна в Дубаї за народні гроші.

  • СЦКК констатувала найпотужніше загострення на Донбасі з 2015 року.

  • У Чехії бойовика ДНР засудили до 20 років ув’язнення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?