Україна формує міжнародну коаліцію з пошуку депортованих до РФ дітей — Верещук
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна формує міжнародну коаліцію з пошуку депортованих до РФ дітей — Верещук

Україна формує міжнародну коаліцію з пошуку депортованих до РФ дітей — Верещук
Джерело:  online.ua

Міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук повідомила, що Україна активно працює над створенням міжнародної коаліції для повернення депортованих Росією дітей додому.

Джерело: Мінреінтеграції

Міжнародна коаліція для повернення українських дітей-сиріт

У Мінреінтеграції повідомили, що Ірина Верещук, віцепрем’єр-міністерка та міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій в ефірі каналу Рада заявила про формування міжнародної коаліції для повернення українських дітей-сиріт на територію України.

Верещук нагадала, що Росія незаконно утримує на тимчасово окупованих територіях і незаконно вивезла на російську територію 4396 дітей-сиріт.

Вона підкреслила, що Координаційна рада з питань захисту та безпеки дітей під головуванням Андрія Єрмака працює над створенням міжнародної коаліції, метою якої буде повернення українських дітей-сиріт додому та покарання винних у злочинах проти українських дітей.

Також Верещук підкреслила, що в цій нелегкій справі Україні як ніколи потрібна світова підтримка.

У цій справі нам дуже важлива допомога світової спільноти. Наразі вже формується пул міжнародних лідерів, які висловили свою публічну підтримку такій коаліції, – заявила Верещук.

Також вона назвала тих міжнародних лідерів, які вже підтримали цю ініціативу, зокрема Матеуш Моравецький та Урсула фон дер Ляєн.

Верещук також додала, що для втілення коаліції в життя необхідно знайти посередника.

За її словами, цю роль можуть виконувати міжнародні організації, такі як Червоний Хрест, УВКБ ООН, ЮНІСЕФ та інші.

В Україну повернули більше 30 депортованих РФ дітей

8 квітня виконавчий директор БО "Save Ukraine" Микола Кулеба повідомив, що до України повернули 31 незаконно вивезену Росією дитину.

Протягом четвертої місії організації врятували 18 українських дітей. Після п’ятої рятувальної місії 31 дитина прибула до Києва.

Кулеба підкреслив, що Росія почала чинити перепони поверненню депортованих українських дітей після того, як повернення стало масовим.

Він зауважив, що репресії особливо посилились після видачі Міжнародним кримінальним судом ордеру на арешт диктатора та військового злочинця Володимира Путіна і уповноваженої з прав дитини в Росії Марії Львової-Бєлової.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?