Україна готує ще сім безпекових угод з іншими країнами — Зеленський
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна готує ще сім безпекових угод з іншими країнами — Зеленський

Офіс Президента України
Володимир Зеленський

Президент України Володимир Зеленський у вечірньому зверненні 1 травня розповів про плани України підписати безпекові угоди ще з 7 країнами.

Зеленський розповів про плани щодо безпекових угод

Зеленський розповів, що сьогоднішній день був присвячений міжнародній роботі — тим результатам, які потрібні Україні у травні та червні.

Ми готуємо ще сім нових безпекових документів для нашої держави — двосторонніх безпекових угод. Зокрема щодо безпекової угоди зі Сполученими Штатами... Зброя, фінанси, політична взаємодія — сьогодні працював із командою щодо конкретних деталей цих документів, і стосовно деяких із них уже є попередній текст угод.

Володимир Зеленський

Володимир Зеленський

Президент України

За словами президента, кожна з угод підтримає Україну і цього року, і в наступні роки — “безпекова архітектура на час до вступу в НАТО”.

Наповнюємо драфти угод сильнішими можливостями для України та для нашої спільної з партнерами безпеки. Зрозуміло, що особливий пріоритет — усьому, що дасть більше захисту від російського терору.

Підписання безпекових угод між Україною та іншими державами

Україна вже підписала низку подібних угод:

  • 12 січня 2024 року — з Великою Британією.

  • 16 лютого — з Німеччиною та Францією.

  • 23 лютого — з Данією.

  • 24 лютого — з Італією та Канадою.

  • 3 квітня — з Фінляндією.

  • 11 квітня — з Латвією.

Нагадаємо, що у березні 2023 року Зеленський сказав, що Україна хотіла б отримати стратегічні гарантії безпеки, поки не може стати членом НАТО.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?