Україна і Франція наблизилися до фіналізації угоди про гарантії безпеки — ОП
Категорія
Світ
Дата публікації

Україна і Франція наблизилися до фіналізації угоди про гарантії безпеки — ОП

Офіс Президента України
Україна і Франція наблизилися до фіналізації угоди про гарантії безпеки — ОП

У Києві під час візиту французької делегації відбувся черговий раунд переговорів із Францією щодо укладення двосторонньої угоди про надання Україні безпекових гарантій.

Україна і Франція планують угоду про гарантії безпеки

За інформацією ОП, команди обговорили доопрацьований проєкт угоди та узгодили позиції щодо окремих елементів документа.

Наші переговорні команди сьогодні продемонстрували відчутний прогрес і наблизилися до фіналізації двосторонньої угоди, — підкреслив заступник керівника Офісу президента України Ігор Жовква.

Учасники переговорів висловили сподівання на можливість підписання угоди вже найближчим часом.

Чи сильно впливає кремлівська пропаганда на ситуацію у Франції

Журналісти видання зазначають, що наразі просування тез кремлівської пропаганди у французький медіапростір має обмежений резонанс.

Президент Франції Еммануель Макрон серед лідерів у Європі у питанні допомоги Україні.

Зокрема більшість населення підтримує президента.

Однак, за словами директора Французького інституту міжнародних відносин Томаса Гомара, видимість проросійських акаунтів у соціальних мережах й рейтинги схвалення французьких ультраправих партій зростають.

Риторика союзників Росії про ціну війни в Україні все частіше поєднується з ідеєю про те, що це американська авантюра і що Франція повинна утвердити себе як велика держава і відновити відносини з Росією, — підкреслюють автори матеріалу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?