Україна має потенціал стати енергетичним хабом Європи – Міненерго
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна має потенціал стати енергетичним хабом Європи – Міненерго

Україна має потенціал стати енергетичним хабом Європи – Міненерго
Джерело:  online.ua

Нещодавно міністр енергетики України Герман Галущенко повідомив, що європейські бізнес-партнери виявляють живий інтерес до участі у проектах з відновлення енергетичного сектору України. Уряди європейських країн, у свою чергу, зацікавлені у вивченні досвіду України у сфері утримання енергетичної системи в умовах постійних атак.

Джерело:  Міністерство енергетики України

Україна може стати енергетичним хабом Європи

Під час свого візиту на форум "Партнерство для трансатлантичного співробітництва в галузі енергетики та клімату" (P-TECC) у Загребі, глава Міненерго провів низку зустрічей з міністрами енергетики з європейських країн, єврокомісаром з питань енергетики та міністром енергетики США.

Він наголосив на важливості співробітництва між країнами у сфері енергетики та підкреслив, що такі зустрічі дозволяють обговорити актуальні проблеми та знайти спільні рішення.

Вони всі зацікавлені бути в Україні на нашому енергетичному ринку. Україна дійсно має величезні перспективи стати великим енергетичним хабом для усієї Європи, – наголосив Герман Галущенко.

У рамках останніх зустрічей учасники активно обговорювали проблеми, пов'язані з українським енергосектором, а також можливість відновлення енергосистеми країни.

Як зазначив один із учасників, особливу увагу було приділено необхідності співпраці між країнами для того, щоб виключити Росію зі світових ринків ядерних технологій.

Маємо багато результатів: це і донорські внески до Фонду енергетичної підтримки України, і бізнес, який зацікавлений брати участь у конкретних проєктах. Україна насправді в тренді. Є абсолютний консенсус, що треба позбутися Росії на ринку атомної енергетики. Є єдність стосовно того, що цей час ми максимально наближаємо і робимо все, щоб відповідно збільшити ресурси виробництва, – резюмував Герман Галущенко.

Що відомо про енергетичний сектор України

Україна продовжує удосконалювати свій енергетичний сектор, переводячи сім енергоблоків своїх атомних електростанцій на паливо від американської компанії Westinghouse Electric Sweden AB.

Цей крок стане важливим внеском у розвиток сфери і дозволить Україні повністю забезпечити всі енергоблоки до 2024 року.

Співпраця з таким світовим лідером у виробництві палива для атомних станцій, як Westinghouse Electric Sweden AB, демонструє країну у ролі відповідального та перспективного учасника світової енергетичної спільноти.

 Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?