Україна може вступити в ЄС у 2029 році – євродепутат
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна може вступити в ЄС у 2029 році – євродепутат

Україна може вступити в ЄС у 2029 році – євродепутат
Джерело:  online.ua

Колишній прем’єр-міністр Литви та член Європарламенту Андрюс Кубілюс вважає, що Україна може стати повноправним членом ЄС до 2029 року.

Джерело: Європейська правда з посиланням на члена Європарламенту Андрюса Кубілюса

Коли Україна стане повноправним членом ЄС

Депутат Європарламенту, колишній прем’єр-міністр Литви Андрюс Кубілюс заявив, що цілком можливо, що Україна стане повноправним членом Європейського союзу вже у 2029 році.

Він заявив, що для пришвидшення вступу України до ЄС потрібно працювати як Україні, так і ЄС.

Україна має робити реформи, а Євросоюз має зібрати політичну волю і повернути амбіції побудови нової європейської архітектури, що передбачатиме членство України, Молдови, а може, і Грузії, – сказав Кубілюс.

Депутат наголосив, що у Європарламенті передбачають, що переговори з триватимуть до 2027 року, коли Литва головуватиме в ЄС. Ще рік-два знадобиться на ратифікацію договору усіма членами союзу.

Він додав, що переговори мають тривати стільки, скільки вони тривали з іншими країнами Центральної та Східної Європи, а саме 3-4 роки.

Якщо працювати в гарному темпі, то можна сподіватися, що вже 2029 року Україна зможе брати участь у виборах Європейського парламенту як повноцінний член ЄС, – сказав представник Європарламенту.

Шлях України до вступу в Євросоюз

Нещодавно президент України Володимир Зеленський написав, що настав час для початку переговорів про вступ України до Європейського Союзу.

До цього глава держави заявляв, що Україна може бути у ЄС вже через два роки, адже країні потрібні гарантії безпеки.

На 5 день повномасштабного вторгнення Росії в Україна подала заявку на вступ країни до ЄС та отримала статус кандидата у червні 2022 року.

Для вступу в ЄС Україна має провести низку реформ, такі як реформа Конституційного суду, судова реформа, а також побороти корупцію та втілити антиолігархічний закон, внести зміни до законодавства про нацменшини та узгодити медійне законодавство України з європейським.

У резолюціях Європарламенту вказано, що переговори з Україною щодо її вступу до ЄС мають розпочатися 2023 року.

Андрюс Кубілюс запропонував створити новий формат, який працюватиме над інтеграцію до ЄС України та інших країн на кшталт формату "Рамштайн".

Читати також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?