Зеленський закликав ЄС почати переговори про членство України вже цього року
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський закликав ЄС почати переговори про членство України вже цього року

Зеленський закликав ЄС почати переговори про членство України вже цього року
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський написав, що настав час для початку переговорів про вступ України до Європейського Союзу.

Джерело: Володимир Зеленський у Twitter

Час для переговорів про вступ в ЄС настав

Президент зазначив, що Україна завжди була є і буде Європою.

За його словами, рік тому, а саме на 5 день повномасштабного вторгнення Росії в Україну він подав заявку на вступ країни до ЄС та отримав статус кандидата. Він наголосив, що цього року прийшов час почати переговори про прийняття до ЄС.

Зеленський підкреслив, що саме Україна змогла згуртувати Європейський Союз, як ніколи раніше та зараз, на полі бою, захищає європейські цінності.

Це Україна, де Європа стає цілісною, вільною та мирною. Разом у боротьбі, разом у перемозі. Хай живе Європа! Хай живе свобода!, – написав Зеленський.

Україна в ЄС

Нагадаємо, в червні 2022 року Україна офіційно отримала статус кандидата на членство в Європейському союзі.

Від ЄС Україна отримала вимоги щодо проведення низки реформ. Список від ЄС має сім пунктів, серед них реформа Конституційного суду, продовження судової реформи, боротьба з корупцією та відмиванням коштів, виконання антиолігархічного закону, зміни до законодавства про нацменшини і узгодження медійного законодавства України з європейським.

Ці вимоги необхідні для збереження статусу кандидата.

Саме прагнення до свободи, боротьба за незалежність та сміливість українського народу, за словами європейських лідерів, стали яскравою демонстрацією приналежності України до європейської родини.

Вступ до Союзу надає Україні багато гарантій, серед них врахування думки Києва у формуванні політики Брюсселю, підвищення привабливості України для інвесторів, активне впровадження реформ та додаткова фінансова допомога.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?