Україна надасть доступ дипломатам РФ до затриманого на Донбасі бойовика — МЗС
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна надасть доступ дипломатам РФ до затриманого на Донбасі бойовика — МЗС

Україна надасть доступ дипломатам РФ до затриманого на Донбасі бойовика — МЗС
Джерело:  online.ua

Дотримуючись норм міжнародного права, Україна надасть дипломатам Російської Федерації доступ до затриманого на Донбасі бойовика Андрія Косяка.Таку заяву зробив глава Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба під час Форуму AEF в Києві.

«Відповідно до міжнародного права, консул має право доступу до громадянина держави, яку він представляє. Такий доступ буде надано», - зазначив український міністр.

Нагадаємо, тиждень тому, 13 жовтня представники збройних сил Росії, одягнувши для прикриття прив'язки СЦКК, під прикриттям нібито продовжуваних робіт з розмінування, намагалися провести розвідувальну діяльність залишених позицій ЗСУ. У результатію оперативною групою ЗСУ був затриманий один з бойовиків. Ним виявився росіянин, громадянин РФ Косяк Андрій Валентинович, 1978 року народження. Під час затримання у нього було вилучено зброю та боєприпаси.

Коментуючи ситуацію, Кулеба також додав, що заяви МЗС РФ щодо Косяка є черговими доказами участі Росії в конфлікті на Донбасі.

У «ЛНР» і в Росії затримання Косяка використовували як привід звинуватити Україну в порушенні Мінських домовленостей. Самопроголошений «глава ЛНР» Леонід Пасічник вимагав звільнити бойовика і звинуватив Україну в «зриві діалогу» в Мінському форматі.

Реакція на затримання росіянина в "ДНР"

15 жовтня кілька десятків молодих людей провели в центрі окупованого Донецька «акцію протесту» біля готелю Park Inn. В цьому готелі тимчасово мешкають член Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. Організатори акції стверджували, що вона буде тривати, поки Косяка не звільнять.

Через два дні в ОБСЄ заявили, що побоюються за безпеку своїх працівників, тому тимчасово припиняють роботи місії в Донецькій області.

У МЗС України поклали відповідальність за блокування спостерігачів ОБСЄ в «ДНР» на Росію. 19 жовтня в МЗС РФ звинуватили Україну в «провокації» через затримання бойовика.

Читайте також:

  • Франція та Німеччина були проти залучення США до нормандського формату — Лавров.

  • Київ оцінив ймовірність проведення нормандської зустрічі глав МЗС.

  • У Путіна влаштували скандал генсеку НАТО через Україну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?