Україна найближчі місяці отримає ще понад 10 тисяч комплектів Starlink
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна найближчі місяці отримає ще понад 10 тисяч комплектів Starlink

Україна найближчі місяці отримає ще понад 10 тисяч комплектів Starlink
Джерело:  online.ua

Україна уклала угоду з компанією Ілона Маска щодо надання більше 10 тисяч додаткових супутникових антен Starlink, котрі надійдуть до України в найближчі місяці.

Джерело:  Bloomberg, посилаючись на інтервʼю з міністром цифрової трансформації України Михайлом Федоровим

Україна отримає більше 10 тисяч Starlink

SpaceX і Ілон Маск швидко реагують на проблеми і допомагають нам, - розповів Федоров та додав, що особисто мав розмову з Маском.

За словами міністра цифрової трансформації, Ілон Маск запевнив, що буде підтримувати Україну.

Коли у нас були відключення електроенергії, я в той день написав йому повідомлення, і він миттєво відреагував і вже зробив певні кроки. Він розуміє ситуацію, - зазначив міністр.

За його словами, звʼязок від Starlink відіграв важливу роль на початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Коли російські військові зосередились на знищенні комунікацій. Антени Starlink дозволили українським військам підтримувати зв'язок, коли вони відбивали початковий натиск Росії, – сказав Федоров.

Видання нагадало, що виконавчий директор SpaceX у жовтні потрапив у скандал та роздратував українське суспільство своїми словами, що нібито Київ повинен залишатися нейтральним та не приєднуватися до військових альянсів, таких як НАТО - і повинен поступитися територією Росії в обмін на мирну угоду.

Додамо, що за інформацію Міністерства цифрової трансформації, Україна отримала близько 22 000 антен Starlink з початку широкомасштабного вторгнення РФ.

Хоча контракту ще немає, уряди кількох країн ЄС готові розділити оплату, сказав він, відмовившись публічно назвати їх. На сьогоднішній день всі фінансові питання вирішені.

Альтернативи супутниковому зв'язку немає, - додав Федоров.

Ціни на Starlink в Україні зросли майже вдвічі

За словами редакції Financial Times, термінали Starlink, які виробляються компанією SpaceX Ілона Маска, зростуть в ціні до 700 доларів для нових українських споживачів. Про це також повідомляється на сайті компанії.

Що важливо розуміти, це означає зростання з приблизно 385 доларів на початку року, як свідчать скріншоти минулих цінових даних, опубліковані користувачами всередині країни.

Зауважимо, що наразі з доставкою до Харкова вказана на сайті ціна становить 600 доларів, що у будь-якому разі значно вище на ціну на початку року. Вартість щомісячної підписки на Starlink також коливалася: спершу вона знизилася з приблизно 100 доларів до 60 доларів в День Незалежності України 24 серпня, а тепер зросте до 75 доларів, — йдеться в повідомленні Financial Times.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?