Україна не повернула Netflix кеш-рібейт зі зйомок фільму на Подолі
Категорія
Культура
Дата публікації

Україна не повернула Netflix кеш-рібейт зі зйомок фільму на Подолі

Україна не повернула Netflix кеш-рібейт зі зйомок фільму на Подолі
Джерело:  online.ua

Для того, щоб провести зйомки фільму "Останній найманець" з Жан-Клодом Ван Даммом на Подалі в Києві, компанії Netflix довелось зібрати 393 дозволи. Тепер у стрімінговому сервісі заявляють, що Україна досі не відшкодувала кеш-рібейт на суму 550 тисяч євро.

Джерело: Forbes.ua.

Пропозицію проводити зйомки в Україні висунула команді французької філії Netflix кінокомпанія Apple Tree Vision. Вона є спільним підприємством української Star Media і британської OLLEV.

"Ми п'ять років переконували ринок, що знімати в Україні можна і потрібно", – говорить гендиректор Star Media Ольга Пантелеймонова.

Команда також брала участь в спільних міжнародних проэктах, їздила на зустрічі з іноземними продюсерами.

"Це перший досвід роботи стрімінгу в Україні, – говорить віце-президент Star Media Юрій Артеменко.

Аргументом на користь зйомок в Україні для команди фільму стала дія в Україні закону про відшкодування 25% виробничих витрат іноземцям, що знімають на території держави. Норма закону передбачає повернення частини витрат знімальній студії. Такий крок особливо цінують ті, хто для зйомки фільму бере кредит.

Після виходу, фільм "Останній найманець", більше тижня тримався в топі американського Netflix і п'ять днів – британського. Згідно з даними компанії, стрічку переглянули 40 мільйонів користувачів.

Заявку на кеш-рібейт французи подали ще в грудні 2020 року

У Netflix розуміли, що стануть першим закордонним продакшеном, який випробує цю систему, але все одно ризикнули. Бюджет зйомки в Україні становив близько 3,5 млн євро. Знімальна група також витратила близько 800 тисяч євро на проживання, харчування та транспорт. За це держава повинна була повернути їм близько 550 тисяч євро. Заявку на кеш-рібейт французи подали ще в грудні 2020 року, але до цих пір нічого не отримали.

На цьому етапі чиновники Держкіно, Мінкульту та представники кіноіндустрії вносять поправки до вищезгаданого закону. Натомість наразі відомо про ще три проєкти з Франції, які чекають кеш-рібейт від України. Йдеться про серіал про космос «Інфініті», друга частина комедії «Блискучі креветки» та історична драма про єврейське містечко перед початком війни «ШТТЛ».

Читайте також:

  • Netflix офіційно локалізували на території України.

  • Netflix випустив трейлер нового сезону серіалу "Дивні дива".

  • Netflix зняв серіал про жахливі вбивства під Копенгагеном — трейлер вразив мережу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?