Україна отримає 230 млн доларів від Світового банку на боротьбу з COVID-19
Категорія
Економіка
Дата публікації

Україна отримає 230 млн доларів від Світового банку на боротьбу з COVID-19

Україна отримає 230 млн доларів від Світового банку на боротьбу з COVID-19
Джерело:  online.ua

Представники Світового банку заявили, що готові надати Україні 230 млн доларів в рамках міжнародної ініціативи COVAX до грудня 2021 року. Про це було повідомлено під час зустрічі міністра фінансів України Сергія Марченка з регіональним директором Світового банку у справах Білорусі, Молдови та України Арупом Банерджі. 

Джерело: пресслужба Міністерства фінансів.

Крім допомоги у боротьбі з пандемією COVID-19, сторони обговорили реформу фінансового і банківського сектору України, реалізацію пенсійної реформи та умови отримання "Другої позики на політику розвитку у сфері економічного відновлення" (DPL).

Нагадаємо, у липні Мінфін підтвердив надходження в Україну позики в розмірі 350 млн доларів від Світового банку для системного проєкту "Перша позика на політику розвитку в сфері економічного відновлення".

Банерджі зазначив, що наступний DPL буде направлений на "зелений перехід" і реалізацію реформ енергетичного сектору. Роботу над створенням проєкту розпочнуть 9 вересня.

Глава Мінфіну підкреслив, що одним із пріоритетів відомства є втілення пенсійної реформи в Україні. У СБ в свою чергу наголосили, що готові підтримувати Україну на кожному етапі реформування пенсійної системи.

Ще одним питанням порядку денного зустрічі була розробка стратегії СБ Country Partnership Strategy. Банерджі назвав головні сфери: енергетична, аграрна, та транспортна.

Глобальна ініціатива COVAX

COVAX — це ініціатива, яка має на меті пришвидшити розробку та виробництво вакцин від COVID-19 і забезпечити їхню доставку до бідних країн.

Роботу COVAX координують такі авторитетні організації, як Глобальний альянс з вакцин та імунізації (GAVI), ВООЗ та Коаліція з питань інновацій для готовності до епідемій (CEPI), а ЮНІСЕФ взаємодіє з виробниками та партнерами щодо закупівель вакцин COVID-19, а також щодо їхнього перевезення, логістики та зберігання.

COVAX доставляє у країни тільки ті вакцини, які ВООЗ включила в реєстр засобів для використання в надзвичайних ситуаціях.

Глобальна ініціатива поставила собі такі цілі, як вакцинація щонайменше 20% населення країн, доступ країн до різних вакцин, оперативна доставка вакцин щойно вони з’являються, завершення гострої фази пандемії коронавірусу, відновлення світової економіки.

Читайте також:

  • Євродепутати оприлюднили спеціальний лист про процес інтеграції України в ЄС.

  • США прислали Україні інноваційні ліки від COVID-19.

  • США нададуть Україні 45 мільйонів доларів для допомоги постраждалим на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?