Україна отримає алгоритм вступу до НАТО — Міноборони назвало терміни
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна отримає алгоритм вступу до НАТО — Міноборони назвало терміни

Україна отримає алгоритм вступу до НАТО — Міноборони назвало терміни
Джерело:  online.ua

Заступник міністра оборони України Володимир Гаврилов переконаний, що саміт НАТО у Вільнюсі зафіксує алгоритм вступу нашої держави до Альянсу. 

Джерело: заступник міністра Міністерство оборони України

Україна отримає алгоритм вступу до НАТО

Гаврилов зазначив, що на саміті у липні країни НАТО "вийдуть на певний порядок нашого вступу, який буде зафіксовано".

Він додав, що попри консенсусний механізм ухвалення рішень і право вето країн-членів Альянсу, він не думає, що "будуть великі проблеми" з ухваленням рішення щодо України.

Є всі ознаки того, що Україна отримає те, що хоче, в певному форматі, сказав Гаврилов.

Вже зараз на саміті у Вільнюсі Україна чітко має розуміти, що після війни, скажімо протягом року-двох, після проведення певних процедурних речей ми будемо членами НАТО, – додав заступник міністра.

Що Зеленський говорив про вступ України в НАТО

Нещодавно глава держави Володимир Зеленський підтвердив, що прекрасно усвідомлює неможливість вступу України до НАТО, поки триває повномасштабна війна.

Однак президент також додав, що наразі не бачить сенсу брати участь у саміті НАТО у Вільнюсі, якщо за підсумками Україна не отримає конкретних сигналів щодо того, коли вона може стати членом блоку.

Також журналісти з’ясували, що команда Зеленського готує два пакети для обговорення під час саміту НАТО у Вільнюсі – політичний та практичний.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?