Україна отримає ще пʼять батарей Patriot — названо терміни
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна отримає ще пʼять батарей Patriot — названо терміни

Україна отримає ще пʼять батарей Patriot — названо терміни
Джерело:  online.ua

Україна отримає від Raytheon Technologies ще пʼять батарей системи протиповітряної оборони Patriot до кінця 2024 року.

Джерело: The Wall Street Journal

Україна отримає пʼять батарей Patriot 

Виконавчий директор Raytheon Technologies Грег Хейс, який є головним підрядником Patriot, сказав, що компанія збільшила виробництво до 12 батарей на рік і планує поставити ще п’ять в Україну до кінця наступного року.

Ми були дуже здивовані його ефективністю, - сказав Хейз.

За його словами, Patriot, разом з іншими системами протиповітряної оборони перехопив 90% повітряних цілей над Україною.

Він зазначив, що Україна налаштувала програмне забезпечення Patriot так, щоб він міг відстежувати та знищувати гіперзвукові ракети, які літають вдвічі швидше.

Видання зазначає, що Україна має дві повноцінні системи Patriot, які включають пускову установку, РЛС і станцію управління. Одну передали США, іншу – Німеччина спільно з Нідерландами.

Україна має ракети як PAC-2, які використовують заряд вибухівки для збиття цілей, так і PAC-3, яка розбиває ракету або літак на високій швидкості.

Що відомо про Patriot

Всього Raytheon виготовив близько 240 Patriot, а Lockheed Martin виготовив понад 4500 перехоплювачів PAC-3.

Батарея Patriot складається з трьох основних частин, розташованих на платформах вантажних автомобілів: радарів та їх генераторів енергії, пускових установок, що містять до 16 ракет, і станції керування бойовими діями, яка контролює радари та надає дані про цілі.

Батарею Patriot обслуговують до 90 солдатів, але керувати станцією управління можуть лише троє.

Радар може контролювати 120 градусів неба та виявляти вхідні загрози на відстані понад 160 км на висоті до 9 км. Комп’ютер розраховує траєкторію загрози, що наближається, націлюється та запускає перехоплювачі.

Згідно з бюджетними документами Пентагону, кожна система Patriot коштує близько 1 мільярда доларів, тоді як перехоплювачі коштують 4 мільйони доларів за штуку.

Нагадаємо, що системи Patriot прибули в Україну в квітні. 4 травня українці з системи Patriot вперше в історії збили російську ракету "Кинжал".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?