Україна озвучила звинувачення Ірану щодо авіакатастрофи МАУ
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна озвучила звинувачення Ірану щодо авіакатастрофи МАУ

Україна озвучила звинувачення Ірану щодо авіакатастрофи МАУ
Джерело:  online.ua

Міністерство закордонних справ України стверджує, що Іран знову маніпулює, заявляючи, що були надані пояснення причин катастрофи літака "Міжнародних авіаліній України" у січні 2020 року під Тегераном.

Джерело: МЗС України

В чому Україна звинувачує Іран

За словами україських дипломатів, влада Ірану знову вдається до безвідповідальних звинувачень у неконструктивності офіційного Києва.

"Іранська сторона маніпулює, коли каже, що під час двох раундів переговорів були надані пояснення щодо причин катастрофи. Ці причини мало б офіційно підтвердити і технічне розслідування, яке Іран повинен був проводити відповідно до норм міжнародного права, і у фінальному звіті, що був опублікований лише у березні цього року - через понад 14 місяців з дня катастрофи. Іран наполягає на версії людської помилки як єдиній вірній" - наголошує українське дипломатичне відомство.

За словами представників МЗС України, офіційний Київ не буде приймати на віру будь-яку озвучену, проте не підтверджену реальними доказами версію збиття PS752.

Українська влада зі ЗМІ дізналась про 10 осіб, яким уже пред’явили звинувачення у зв’язку зі збиттям українського МАУ.

"Іран в рамках зазначених механізмів не повідомив Україну, незважаючи на численні запити, ані про імена та посади цих осіб, ані навіть про статтю, яка їм інкримінується" - додали в МЗС.

Українські дипломати скаржаться на те, що Тегеран досі не надав Києву чималу частину матеріалів, включаючи факти та докази, які обіцяв надіслати ще 6 місяців тому.

"Попри це, найголовніше, що Іран заборгував родинам загиблих – це правда. Україна черговий раз підкреслює свій твердий намір зробити все можливе для її розкриття. Україна також вірить, що у керівництва Ірану достатньо сміливості, мудрості та далекоглядності не тільки для того, щоб взяти на себе відповідальність за катастрофу, але і щоб прийняти усі її наслідки" - йдеться в коментарі українського відомства.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?