Україна планує звернутися до арбітражу СОТ на тлі нових погроз Польщі
Категорія
Економіка
Дата публікації

Україна планує звернутися до арбітражу СОТ на тлі нових погроз Польщі

Україна планує звернутися до арбітражу СОТ на тлі нових погроз Польщі
Джерело:  online.ua

Як заявив очільник Кабміну Денис Шмигаль, Україна має намір звернутися до арбітражу СОТ щодо компенсації збитків за порушення норм Генеральної угоди з тарифів і торгівлі (ГАТТ) у разі блокування офіційною Варшавою експорту українського зерна.

Джерело: Денис Шмигаль

Кабмін може звернутися до арбітражу СОТ після нових погроз Польщі

Глава уряду вкотре звернув увагу офіційної Варшави на те, що наша країна попри війну і блокування Росією портів дотримується своїх зобовʼязань як за Угодою про асоціацію з ЄС, так і за правом СОТ.

Окрім того, Денис Шмигаль нагадав, що український народ ніколи не хотів нашкодити польським фермерам.

Ми дуже цінуємо підтримку від польського народу і польських родин! Але у випадку порушення торгового права в інтересах передвиборчого політичного популізму Україна буде змушена звернутись до арбітражу СОТ щодо компенсації збитків за порушення норм ГАТТ, – наголосив Денис Шмигаль.

Що відомо про конфлікт між Польщею та Україною

Уже 15 вересня закінчується термін заборони ЄС на імпорт пшениці, кукурудзи, насіння соняшнику та ріпаку до п'яти сусідніх з Україною країн.

Офіційна Варшава вимагає продовження цієї заборони, а якщо цього не станеться, то погрожує ввести одностороннє ембарго.

Як заявляє українська влада, одностороннє продовження заборони порушить правила спільного ринку та Угоду про асоціацію між Україною та ЄС.

Окрім того, нещодавно прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що незалежно від рішення Євросоюзу щодо українського агроімпорту, влада країни не дозволить "затопити себе українським збіжжям".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?