Україна почала ще більше підривати вплив РФ у Чорному морі — розвідка Британії
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна почала ще більше підривати вплив РФ у Чорному морі — розвідка Британії

Україна почала ще більше підривати вплив РФ у Чорному морі — розвідка Британії
Джерело:  online.ua

Як стверджують британські розвідники, проаналізувавши новини російських ЗМІ про атаку українського морського безпілотника у порту Новоросійська, будь-яка демонстрація здатності України загрожувати Новорсійську стане новим викликом для РФ та ще більше підірве вплив країни-агресорки у Чорному морі.

Джерело:  огляд  Міноборони Британії

Розвідка: Україна може суттєво підірвати вплив РФ у Чорному морі

Як уже згадувалося раніше, 18 листопада українські журналісти та російські пропагандисти почали поширювати новини про те, що на нафтовому терміналі в порту Новоросійськ на чорноморському узбережжі Росії стався напад.

Що важливо розуміти, поряд з нафтовим терміналом знаходиться велика база Чорноморського флоту Росії.

Іноземні розвідники звертають увагу на те, що Чорноморський флот РФ переніс багато своїх підводних операцій до Новоросійська після того, як влітку українські воїни завдали потужного удару по його базі в Севастополі в окупованому Криму.

Російське командування, ймовірно, буде занепокоєне загрозами для флотилії десантних кораблів, що базується в Новоросійську. Ці судна є відносно вразливими без супроводу і взяли на себе більш важливу роль у постачанні російських сил в Україні після того, як у жовтні було пошкоджено Керченський міст, – наголошує британське оборонне відомство.

За словами розвідників, попри те, що достовірні подробиці цього інциденту ще не з'явилися, будь-яка демонстрація здатності України загрожувати Новоросійську, цілком можливо, стане ще одним стратегічним викликом для країни-агресорки.

Фото - скриншот

Це також ще більше підірвало б і без того зменшений морський вплив Росії на Чорному морі, – підкреслює Міноборони Британії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?