Україна поскаржилася в НАТО на шантаж Росії по Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна поскаржилася в НАТО на шантаж Росії по Донбасу

Україна поскаржилася в НАТО на шантаж Росії по Донбасу
Джерело:  online.ua

У Брюсселі відбулося засідання комісії Україна-НАТО, в якому взяв участь віце-прем'єр-міністр Олексій Резніков. Він докладно розповів представникам держав-членів Альянсу про те, що відбувається на Донбасі і розкрив шантаж Росії в переговорному процесі.

Джерело: пресслужба МінТОТ

Інформуючи послів НАТО про ситуацію на Донбасі, Резніков повідомив про скандальну тактику Росії. Міністр звернув увагу представників Альянсу на те, що Росія відмовляється виконувати зобов'язання після саміту нормандської четвірки в 2019 році, та продовжує блокувати переговори, вдаючись до шантажу і ескалації.

"Нашою метою є формування всебічного розуміння того, що відбувається. Адже російська сторона здійснює досить агресивну кампанію дезінформації. На конкретних прикладах я показав, що Україна виконала всі зобов'язання саміту лідерів Нормандської четвірки в Парижі в 2019 році. Натомість Росія не виконала нічого і намагається блокувати консультації, вдаючись до шантажу і ескалації. Головне - в НАТО є чітке усвідомлення, що Москва є учасником міжнародного збройного конфлікту, відповідальним за його рішення і ні в якому разі не є "посередником", - підвів підсумки засідання комісії Україна-НАТО Резніков.

Переговори по Донбасу

Паралельно з засіданням комісії Україна-НАТО напередодні відбулося засідання ТКГ, на якому Україна і ОБСЄ закликали Росію актуалізувати списки на обмін утримуваними особами. Під час засідання українська сторона направила в ОБСЄ ноти про грубі порушення режиму припинення вогню російськими збройними формуваннями і втрати з боку України.

Російська делегація на засіданні знову заблокувала розгляд питань розмінування ділянок, погоджених ще влітку 2020 року а також відкриття КПВВ зі свого боку лінії розмежування.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?