Україна прагне показати результат на полі бою до саміту НАТО — Зеленський
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна прагне показати результат на полі бою до саміту НАТО — Зеленський

Україна прагне показати результат на полі бою до саміту НАТО — Зеленський
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський сказав, що до саміту НАТО у Вільнюсі 11 липня, Україна "хоче показати результат на полі бою, проте кожен кілометр коштує життя".

Джерело: RTVE

Чому затримався контрнаступ

Під час інтерв’ю іспанським ЗМІ, Зеленський сказав, що плани розпочати контрнаступ проти Росії за останні місяці сповільнилися.

Проливні дощі тривають довго, і це дуже гальмує деякі процеси, - сказав він.

З цієї причини Зеленський звернувся до європейських партнерів із проханням продовжувати підтримку України зброєю.

Цієї осені ми почали контрнаступ і нам потрібен був результат. У нас були певні речі, але артилерія прибула із запізненням. Ми зупинилися, тому що не могли просуватися. Просуватися означало втрачати людей,  а у нас не було артилерії, - сказав він "з усією повагою" перед "союзниками".

Зеленський сказав, що Україна дуже обережна в цьому плані, оскільки швидкі речі не завжди безпечні.

Якщо мені скажуть, що мине два місяці, і помруть тисячі людей, чи мине три місяці, і помре менше людей. Звичайно, я вибираю друге. Я б навіть сказав, що чотири-п'ять місяців і без втрат. Між часом і людьми головне – люди, - сказав президент.

Зеленський прокоментував вступ України в НАТО

Під час спілкування з іспанською пресою Зеленський також скористався нагодою і закликав прийняти Україну в НАТО.

НАТО без України - не НАТО. На європейському континенті немає армій з досвідом України, і не дай Бог, щоб не було війни в будь-якій іншій європейській країні.

Зеленський зазначив, що Україна має "потужну армію з великим досвідом" і продемонструвала на полі бою ефективність зброї НАТО проти російської.

Відповідаючи на питання про гарантії безпеки, які може запропонувати НАТО перед прийняттям України, Зеленський знову дав зрозуміти, що Україна не сприймає жодної альтернативи повній інтеграції.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?