Україна придбає в Британії ракетне озброєння з кораблями
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна придбає в Британії ракетне озброєння з кораблями

Україна придбає в Британії ракетне озброєння з кораблями
Джерело:  online.ua

Український уряд планує придбати у влади Великої Британії два бойові протимінні кораблі, а також низку ракетного озброєння та сучасних технологій - це анонсував офіційний диппредставник Києва у Лондоні Вадим Пристайко.

Джерело: Дом

За словами посла, два кораблі з чинного складу Королівського військово-морського флоту будуть використані для захисту свого узбережжя від мінної загрози.

“Чотири напрямки, які посилять здатність нашого військового флоту, будуть реалізовані (в межах угоди з Великою Британією), і найближчим часом буде оголошено про це. Я переконаний, що найближчим часом буде придбано два вже діючих кораблі, які відразу підуть до складу ВМС. Буде розпочато роботу з будівництва двох військово-морських портів, а також будівництво кораблів меншого класу в Україні і Великій Британії”, - уточнив Пристайко.

Дипломат пояснив, перший військовий корабель для українського партнера побудують у Британії. Низку військових технологій передадуть безпосередньо українським верфям.
Передбачається, що два кораблі, які будуть придбані - це тральники.

“Дуже важливо, що ми отримаємо ракетне озброєння, яке допоможе реально підсилити здатності на морі”, - наголосив Пристайко.

Надання зброї Україні

Нещодавно під час візиту української делегації на чолі з президентом Володимиром Зеленським до Сполучених Штатів офіційний Вашингтон оголосив про надання Києву 60 мільйонів доларів на військову допомогу, в якій передбачено оборонне обладнання для захисту суверенітету.

Пізніше у вересні конгресмени США запропонували посилити цей акт підтримки. Відповідні дані знаходяться наразі у проєкті оборонного бюджету атлантичної держави на наступний фінансовий рік.
Документи підготували у комітеті з питань Збройних сил Сенату США. Передбачається, що суму буде збільшено до 300 мільйонів доларів.

Також США нададуть Україні додатково 12,8 мільйона доларів допомоги для боротьби з COVID-19 і 45 мільйонів доларів гуманітарної допомоги через бойові дії на сході.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?