Зеленський доручив негайно виплатити грошове забезпечення військовим
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський доручив негайно виплатити грошове забезпечення військовим

Зеленський доручив негайно виплатити грошове забезпечення військовим
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський 14 жовтня, в День захисників і захисниць України, доручив виплатити в повному обсязі грошове забезпечення військовим ЗСУ та премію з нагоди свята.

Джерело: пресслужба президента.

В указі «Про деякі заходи із забезпечення соціальних гарантій військовослужбовців та ветеранів війни» Зеленський поставив завдання Кабміну невідкладно вжити заходів щодо виплати в повному обсязі належного грошового забезпечення військовослужбовців ЗСУ, а також їхнього одноразового преміювання з нагоди Дня захисників і захисниць України.

Також уряд має до 31 грудня 2021 року внести на розгляд парламенту законопроєкт, спрямований на удосконалення системи грошового забезпечення військовослужбовців "з урахуванням найкращого досвіду провідних іноземних держав".

Також, відповідно до документа, Кабмін спільно з обласними держадміністраціями та КМДА мають забезпечити створення до кінця 2023 року в кожній області регіональних центрів медичного забезпечення, психологічної реабілітації військовослужбовців та ветеранів російсько-української війни.

Зазначимо, що з нагоди Дня захисників і захисниць України Зеленський взяв участь у церемонії вшанування пам’яті загиблих за Україну, що відбулася на Михайлівській площі в Києві.

Заборгованість перед військовими

Нагадаємо, що 17 вересня омбудсмен Людмила Денісова повідомила про те, що заборгованість Міністерства оборони України по обов'язкових виплатах військовослужбовцям складає 1 млрд 465,8 млн гривень. Із зазначеної суми 1 млрд 271 млн гривень - це заборгованість по виплатах грошової допомоги на оздоровлення.

Також вона заявила, що припинено фінансування "бойових виплат" воїнам, які виконують завдання в зоні проведення операції Об'єднаних сил.

Читайте також:

  • Зеленський прямо закликав ЄС до нових санкціій проти Росії.

  • Зеленський провів екстрені переговори з Меркель та Макроном.

  • У Зеленського прокоментували статтю Медведєва про Україну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?